Τρίτη 25 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Επίσκεψη σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο πραγματοποιεί από χτες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης, Ζαν Μαρκ Ερό, σε μια περίοδο κατά την οποία το «θερμόμετρο» των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή χτυπάει «κόκκινο» και οι αστικές τάξεις ισχυρών καπιταλιστικών κρατών σπεύδουν να δηλώσουν «παρουσία»...

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και τον ομόλογό του, Ν. Κοτζιά. Σύμφωνα και με όσα σημειώνει σχετικά η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, ο Γάλλος υπουργός θα εστιάσει στο Μεταναστευτικό, ενώ θα συζητήσει με γαλλικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα σχετικά με την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων. Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, «η Γαλλία είναι ο 4ος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα».

Στην Τουρκία, ο Γάλλος ΥΠΕΞ ήταν προγραμματισμένο να προεδρεύσει χτες με τον ομόλογό του στη δεύτερη συνάντηση του «Γαλλο-τουρκικού Στρατηγικού Πλαισίου» (διμερές όργανο Γαλλίας - Τουρκίας, που δημιουργήθηκε το Γενάρη του 2014). Αναμενόταν να αναφερθεί στα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής και της διεθνούς επικαιρότητας, ειδικότερα στη Συρία, το Ιράκ, τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών και το Μεταναστευτικό.

Στην Κύπρο, τέλος, θα έχει διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, τον ομόλογό του Ι. Κασουλίδη, με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπαμ Μπαρθ Αϊντε και με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Μ. Ακιντζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ