Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις επικουρικών

Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη μονιμοποίηση όλων και προσλήψεις που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες

Από παλιότερη κινητοποίηση στον «Ευαγγελισμό»
Από παλιότερη κινητοποίηση στον «Ευαγγελισμό»
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ενάντια στις απολύσεις επικουρικών έκαναν, χτες, το Σωματείο Εργαζομένων και η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Επικουρικών. Η άρνηση της κυβέρνησης να ανανεώσει τις Συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, που έληγαν μετά τις 30/9/2016, έχει ως συνέπεια το διάστημα αυτό να απολύονται δεκάδες επικουρικοί γιατροί από τα νοσοκομεία της χώρας.

Ειδικά στον «Ευαγγελισμό», απολύεται τις επόμενες μέρες μια επικουρική γιατρός, ορθοπαιδικός, ενώ συνολικά αναμένονται 19 απολύσεις τους επόμενους μήνες. Οπως καταγγέλλουν το Σωματείο και η Επιτροπή, οι απολύσεις των επικουρικών αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα και κλινικές. «Πριν από τις συγχωνεύσεις το 2013, υπηρετούσαν 14 ειδικευμένοι ορθοπαιδικοί. Σήμερα υπηρετούν, σε συνθήκες αυξημένων αναγκών, μόλις 8. Με την απόλυση της επικουρικής συναδέλφου μένουν 7 ορθοπαιδικοί, οι περισσότεροι με 30 - 35 χρόνια υπηρεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη φυσικής αντοχής, για τις τεράστιες ανάγκες της εφημερίας, των χειρουργείων κ.λπ.», τονίζουν.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου αναγνώρισε το πρόβλημα, ωστόσο σημείωσε πως η παραμονή των επικουρικών στις θέσεις τους «σκοντάφτει» στα μειωμένα κονδύλια. Το Σωματείο και η Επιτροπή των επικουρικών διεκδικούν να μην απολυθεί κανένας επικουρικός, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μπει φρένο στον κίνδυνο να κλείσουν ή να υποβαθμιστούν τμήματα των νοσοκομείων.

Δράση των Λαϊκών Επιτροπών

Στο μεταξύ, κινητοποίηση στο ΙΚΑ Περιστερίου έκανε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Αντιπροσωπεία επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των φορέων στον διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε υλικό με τις διεκδικήσεις της Λαϊκής Επιτροπής, ενώ γινόταν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Με τη χτεσινή κινητοποίηση συνεχίστηκε το πρόγραμμα παρεμβάσεων των Λαϊκών Επιτροπών της Δυτικής Αθήνας σε υγειονομικές μονάδες στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι, στο Ολυμπιακό Χωριό. Η δράση αυτή θα κορυφωθεί με συγκέντρωση για την Υγεία την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι.

«Η κατάσταση στην Υγεία είναι τραγική. Οι δημόσιες μονάδες Υγείας είναι ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε και να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε. Επιδεινώνεται η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στην Υγεία κάθε μέρα που περνάει, πράγμα που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις υπηρεσίες που καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας», αναφέρει η Λαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, και καταλήγει:

«Δεν θυσιάζουμε την υγεία και τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Μαζικές προσλήψεις ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ