Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δηλώσεις Ελλήνων αστών πολιτικών

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επρόκειτο χτες να αναχωρήσει για την Κούβα, ώστε να παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής για τον Φ. Κάστρο. Σε μήνυμά του που επιχειρεί να εμφανίσει τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητα που συνεχίζει ως ...βήμα προς το σοσιαλισμό, είπε μεταξύ άλλων, ότι «η γενιά που φεύγει μας κληροδοτεί μια τεράστια ιστορική, συμβολική και πολιτική παρακαταθήκη, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε συνθήκες εξόχως δύσκολες, με την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να έχει επέλθει, αλλά το όραμα του σοσιαλισμού να μην έχει βρει ακόμη την νέα άρθρωσή του».

Συλλυπητήριο μήνυμα στην κουβανική κυβέρνηση έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον Κουβανό ηγέτη «διακεκριμένη προσωπικότητα του εικοστού αιώνα, της οποίας η επιρροή υπήρξε αισθητή για δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι ήταν «σύμβολο της κουβανέζικης επανάστασης και μιας εποχής σκληρών διεθνών αντιπαραθέσεων που ανήκει πια στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι «η πορεία του επιβεβαίωσε ότι πρόοδος χωρίς οικονομική και πολιτική ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, είπε ότι «η Iστορία σίγουρα δεν μπορεί να τον προσπεράσει. Θα τον κρίνει μακριά από εξιδανικεύσεις και αφορισμούς» και ότι «σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, αγωνίστηκε για τις ιδέες και τη χώρα του και έγινε παγκόσμιο σύμβολο».

Με τον στίχο του Χοσέ Μαρτί, ποιητή και μάρτυρα της Κούβας «Μια ακόμα επανάσταση είναι απαραίτητο να γίνει, αυτή που δε θα τελειώσει όταν ο ηγέτης της αναλάβει την Εξουσία», ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρθηκε στο θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, εμφανίζοντας το διαχειριστικό του μόρφωμα ως δήθεν ...επαναστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ