Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 98 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει Κόμμα παντός καιρού ριζωμένο στους τόπους δουλειάς

Εγινε το Σάββατο, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Η γεμάτη ηρωισμό Ιστορία του Κόμματος και η πίστη των κομμουνιστών στο δίκιο της εργατικής τάξης, στην τελική νίκη της.

Η αντοχή του ΚΚΕ στα πέτρινα χρόνια της παρανομίας και των διώξεων, αλλά και η κόκκινη σημαία που σηκώθηκε ακόμα πιο ψηλά στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης.

Το περιεχόμενο της ισχυροποίησης του Κόμματος, η οικοδόμηση γερών Κομματικών Οργανώσεων στους βιομηχανικούς κλάδους στρατηγικής σημασίας, εκεί που κρίνεται η ταξική αναμέτρηση και αναπαράγεται η καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που ανέδειξε η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ το απόγευμα του Σαββάτου 26/11 στον Περισσό για τα 98 χρόνια του Κόμματος.

Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «Ο δρόμος μας ξεκινάει από τα εργοστάσια».

Ξεχωριστό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσία πολλών νέων κομμουνιστών, εργαζομένων που πήραν τα τελευταία χρόνια τη μεγάλη απόφαση να οργανωθούν στο ΚΚΕ, να αποκτήσουν τον τιμημένο τίτλο του μέλους του Κόμματος της εργατικής τάξης.

Η παρουσία τους αποτελεί και την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, κάθε άλλο παρά «ξόφλησε», όπως βιάστηκαν πολλοί να πανηγυρίσουν, μετά το ιστορικό πισωγύρισμα του 1989-'91. Οτι η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό μέλλον της ανθρωπότητας, που θα το καταφέρει η εργατική τάξη με τις αρετές της και την επαναστατική της πάλη.


Αυτό είναι το νέο που φέρνει η στρατηγική του ΚΚΕ, γι' αυτό το ΚΚΕ, παρά «την εκατονταετή πορεία του, είναι το πιο νέο κόμμα...», όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του.

  • Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα δημοσιευτεί στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ