Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποικίλες οι διεθνείς αντιδράσεις

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις αστών πολιτικών ηγετών σε διάφορες χώρες, σχετικά με την είδηση του θανάτου του Κουβανού ηγέτη. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ότι: «Οι επαναστάτες του κόσμου, πρέπει ν' ακολουθήσουν την κληρονομιά του».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνει «η Ιστορία θα καταγράψει και θα κρίνει την τεράστια επίδραση ενός ανθρώπου στο λαό και στον κόσμο γύρω του». Με απροκάλυπτο αντικομμουνισμό ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για «βάναυσο δικτάτορα που καταπίεσε το λαό του για περίπου έξι δεκαετίες» (ο απάνθρωπος αποκλεισμός είναι για τον Τραμπ το ...απαύγασμα της δημοκρατίας) και εξέφρασε την «ελπίδα η Κούβα να προχωρήσει σε ένα μέλλον όπου ο θαυμάσιος κουβανικός λαός μπορεί να ζήσει με την ελευθερία που του αξίζει».

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε τον Κάστρο «ειλικρινή, δοκιμασμένο και αληθινό φίλο της Ρωσίας», σημειώνοντας πως η «ελεύθερη και ανεξάρτητη Κούβα που οικοδομήθηκε από εκείνον και τους συντρόφους του, έγινε μέλος της διεθνούς κοινότητας με επιρροή και έγινε παράδειγμα που εμπνέει πολλές χώρες και λαούς».

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, τόνισε πως «ο κινεζικός λαός έχασε έναν στενό σύντροφο και ειλικρινή φίλο».

Ενδιαφέρον έχει και η δήλωση του πρώην αστέρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Αργεντινού Ντιέγκο Μαραντόνα, που, με την είδηση του θανάτου του Φιντέλ, είπε ότι «έχασε τον δεύτερο πατέρα του», και ότι δεν ξεχνά τη συμπαράσταση που του έδειξε όταν το 2000 και για 4 χρόνια στην Αβάνα έδινε την μάχη ενάντια στον εθισμό του στα ναρκωτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ