Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Στέλιο Μπεβεράτο

Μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ στην τιμητική φρουρά γύρω από τον Στ. Μπεβεράτο
Μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ στην τιμητική φρουρά γύρω από τον Στ. Μπεβεράτο
Σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το πρωί του Σαββάτου 26/11 στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου τον σύντροφο Στέλιο Μπεβεράτο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη για τους νεότερους με το παράδειγμά του. Τιμητική φρουρά γύρω του, μέλη του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Αυτή τη δύσκολη στιγμή, σύντροφοι και φίλοι σου βρισκόμαστε εδώ έχοντας συναίσθηση του κενού που αφήνει στο Κόμμα και στο λαϊκό κίνημα ο χαμός σου, αλλά και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό το κενό θα το καλύψουν νέοι κομμουνιστές που διαπαιδαγωγούνται από το παράδειγμά σου, από το παράδειγμα τόσων και τόσων αποφασισμένων και αλύγιστων της γενιάς σου», ανέφερε ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνοντας εκ μέρους της ΚΕ το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Στέλιο. «Για τη μακρόχρονη επαναστατική προσφορά σου», πρόσθεσε, «η ΚΕ του ΚΚΕ σε αποχαιρετά με την οφειλόμενη τιμή, αν και γνωρίζουμε ότι πάντα είχες γνώμονα και σταθερό καθήκον στη ζωή σου μόνο να προσφέρεις στο Κόμμα σου και να μη θεωρείς ότι αυτό κάτι σου χρωστάει». Ο Μ. Μαΐλης, που αναφέρθηκε στην πολυκύμαντη ιστορική πορεία του Στ. Μπεβεράτου, κατέληξε λέγοντας: «Ναι, διάβηκες τη ζωή όπως της αξίζει, όπως θα έπρεπε να τη διαβαίνουν όλοι οι παραγωγοί του πλούτου. Με το κεφάλι ψηλά και έχοντας κάνει το χρέος σου προς την εργατική τάξη και πρωταρχικά προς το Κόμμα της που σε αποχαιρετά για πάντα».

Τον Στέλιο Μπεβεράτο αποχαιρέτησε από την ΚΟ Καρύστου ο Γραμματέας της, Δ. Παρασκευάς, που ανέφερε ότι ο σύντροφος Στέλιος απέκτησε τα χαρακτηριστικά του κομμουνιστή μέσα από την 70χρονη πορεία του «κάτω από όλες τις συνθήκες, ως μέλος του ΚΚΕ, αφιερώνοντας τη ζωή του στους μεγάλους σκοπούς του Κόμματος και με αυτόν τον τρόπο εμπνέει και εμάς τους νεότερους».

Τον σ. Στέλιο αποχαιρέτησε εκ μέρους της διοίκησης του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς ο Παναγιώτης Λυκούδης. Από την πλευρά της οικογένειάς του το τελευταίο «αντίο» απηύθυνε ο γιος του εκλιπόντος, Κώστας Μπεβεράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ