Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ταύτιση Γιαννόπουλου - Σημίτη

Οβασικός υπεύθυνος για την τακτική που ακολουθεί ο Ε. Γιαννόπουλος, ο οποίος, εκτός από μόνιμος υβριστής των πάντων, έχει μετατραπεί και σε δικομανή υπουργό, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Η χτεσινή κάλυψη που παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον υπουργό Δικαιοσύνης είναι ...ποιοτικά αναβαθμισμένη, αν τη συγκρίνει κανείς με όλες τις προηγούμενες αντίστοιχες τοποθετήσεις του κ. Ρέππα. Και τούτο, διότι, αυτή τη φορά, με τρόπο αδιαμφισβήτητο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές πως, όταν λέμε «Γιαννόπουλος», εννοούμε «Σημίτης» και όταν λέμε «Σημίτης», εννοούμε «Γιαννόπουλος». Η ταύτιση, δε, του πρωθυπουργού με τον υπουργό του, της Δικαιοσύνης, είναι απόλυτη, όσον αφορά, τουλάχιστον, τις κινήσεις εκείνες, που εμπίπτουν στην κατηγορία του παραληρηματικού αντικομμουνισμού, όπως η τελευταία δίωξη κατά του «Ρ».

***

Ηχτεσινή τοποθέτηση του Δ. Ρέππα, με την οποία ο κ. Σημίτης απάντησε αρνητικά στο αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα για συνάντηση - με αντικείμενο το πολιτικό θέμα, που ανακύπτει από την τακτική που ακολουθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, έναντι του ΚΚΕ - αποτελεί «αποδεικτικό υλικό» πλήθους κυβερνητικών ενοχών.

Πρώτον, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός αποτελούν τους υποβολείς, τους καθοδηγητές της αντικομμουνιστικής «γιαννοπούλειας» συμπεριφοράς. Οπως ισχυρίστηκε ο κ. Ρέππας, η εμπλοκή ενός υπουργού στη δίωξη μιας εφημερίδας - οργάνου ενός πολιτικού κόμματος μάλιστα, δεν επιβάλλει την ενασχόληση του πρωθυπουργού με το ζήτημα! Ωσάν η υπόθεση να μη συνιστά πολιτικό θέμα και μάλιστα τεράστιας σημασίας, τόσο για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία, όσο και για τα πολιτικά ήθη που προωθεί η κυβέρνηση.

«Δεν εμπίπτει στα καθήκοντα του πρωθυπουργού» η ενασχόληση με το θέμα, είπε ο κ. Ρέππας! Αλήθεια, τότε τι εμπίπτει στα καθήκοντα ενός πρωθυπουργού;

Δεύτερον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποκρίθηκε ξανά ότι, στην υπόθεση της δίωξης του «Ρ», ο υπουργός ενεργεί με την ιδιότητα του ...πολίτη! Εδώ δεν έχουμε μια απλή συνηγορία στα «επιχειρήματα» του κ. Γιαννόπουλου, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κλασική στρεψοδικία εναντίον της ίδιας της λογικής. Στρεψοδικία, της οποίας ηγείται σύσσωμη η κυβέρνηση. Μόνο ο κ. Σημίτης και οι υπουργοί του δεν ...αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ ενός πολίτη που προσφεύγει στα δικαστήρια με έναν υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος - υποδυόμενος τον απλό πολίτη (!) - προσφεύγει στα δικαστήρια για να δικάσουν υπόθεση που τους έχει αναθέσει, οι ...υφιστάμενοί του.

***

Θα περιοριστούμε σε κάτι ακόμα: Η απάντηση του κ. Ρέππα, που αποτελεί και απάντηση του κ. Σημίτη έναντι του αιτήματος της Αλ. Παπαρήγα, αναδεικνύει ένα ζήτημα ηθικής τάξης και πολιτικής συμπεριφοράς. Οπως από την Κυριακή έγραψε ο «Ρ», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα εδώ και 15 μέρες, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση. Η απάντηση ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και μόνο έπειτα από ερώτημα δημοσιογράφου! Με άλλα λόγια, ο κ. Σημίτης αποφεύγει εδώ και δυο βδομάδες να απαντήσει - ως θα όφειλε - επισήμως ο ίδιος σε ένα αίτημα, που, και επισήμως, του τέθηκε από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ετσι φαίνεται αντιλαμβάνεται ο κ. Σημίτης τον «εκσυγχρονισμό» και στον τομέα της επικοινωνίας, για σοβαρά πολιτικά ζητήματα, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ