Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες

Στις 8 του Φλεβάρη θα συνεδριάσει η Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ στις 11 του Μάρτη θα γίνει η ορκωμοσία του. Οι παραπάνω ημερομηνίες οριστικοποιήθηκαν κατά τη χτεσινή συνάντηση του Κ. Στεφανόπουλου με τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη. Οπως δήλωσε εξερχόμενος ο Απ. Κακλαμάνης, στις 8 του Φλεβάρη θα συνεδριάσει η Βουλή, ενώ μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνει η σύγκλησή της για τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Περιγράφοντας τη διαδικασία της ψηφοφορίας ανέφερε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής «τα κόμματα μόνο μπορούν να προτείνουν υποψηφίους. Η ψηφοφορία θα γίνει με την απάντηση του ονόματος που ψηφίζει ο εκφωνούμενος βουλευτής ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο Κ. Στεφανόπουλος θα εκλεγεί για μια νέα πενταετία και θα ορκιστεί στη Βουλή το Σάββατο 11 Μάρτη.

Σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, Απ. Κακλαμάνης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε ο πρόεδρος της Βουλής είναι αρμόδιοι, κατά το πολίτευμα να αποφασίζουν για τη διεξαγωγή εκλογών».

Το προηγούμενο βράδυ ο Κ. Στεφανόπουλος υποδεχόμενος μαθητές γυμνασίου, αναφέρθηκε στην επικείμενη επανεκλογή του λέγοντας: «Η σύμπτωση απόψεων που παρουσιάζεται για τη μεθαυριανή εκλογή, πρέπει, για να είμαστε ειλικρινείς, να ομολογήσουμε ότι οφείλεται σε ορισμένες πολιτικές συνθήκες. Οχι τόσο στη συμπάθεια που εκφράζουν απέναντί μου τα κόμματα, όσο στην ανάγκη που υπήρχε να μη σπεύσουμε να οδηγηθούμε αμέσως σε εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ