Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Πρόκληση το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα

Σε συσπείρωση στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για το δυνάμωμα του αγώνα εναντίον της πολιτικής, που μετατρέπει την Ελλάδα σε γρανάζι της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, καλεί το λαό η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η Επιτροπή καταγγέλλει πως «η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, που υπαγορεύονται από τις ανάγκες του επιθετικού δόγματος, ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα - μαμούθ των Ενόπλων Δυνάμεων, αξίας 4,45 τρισ. δραχμών», τη στιγμή που «ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει την τελευταία τετραετία 4 τρισ. και χρωστάει ακόμα στις ΗΠΑ άλλα 2 τρισ.» κι ενώ ταυτόχρονα περικόπτονται κονδύλια από κοινωνικούς τομείς και χειροτερεύει απελπιστικά η ζωή των εργαζομένων.

«Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο προκλητική - καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης - όταν η κυβέρνηση προβάλλει πως αυτή την περίοδο βρίσκεται σε προσέγγιση με την Τουρκία. Το μέγεθος των εξοπλισμών, η επιλογή των οπλικών συστημάτων, η μετατροπή του στρατού σε ημιεπαγγελματικό, η συγκρότηση μονάδων ταχείας επέμβασης, αποδεικνύουν τον επικίνδυνο ρόλο που αναλαμβάνει η Ελλάδα στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟ».

Η Επιτροπή καταδικάζει κατηγορηματικά και τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα και τη ΝΑΤΟική άσκηση με την απόβαση χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών και άλλων ΝΑΤΟικών στον κόλπο της Κυπαρισσίας.

Απευθύνει δε κάλεσμα στο λαό της περιοχής να τους υποδεχτούν όπως τους αρμόζει και να καταδικάσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που «με τα χρήματα του λαού θέλει να στηρίξει την τρομοκρατική και δολοφονική στρατηγική του ΝΑΤΟ, το οποίο θέλει να υποδουλώσει τους λαούς της περιοχής». Καλεί ακόμα σε αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής εκείνων, που προωθούν τη «νέα τάξη πραγμάτων», στρατιωτικοποιώντας όλο και περισσότερο τις διεθνείς σχέσεις, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα και προτεκτοράτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ