Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ
Επιβάλλεται η μη εφαρμογή της

Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου ο δικηγόρος Κώστας Τουμασάτος ανέπτυξε, χτες, στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του, τις θέσεις του για τη Συμφωνία Σένγκεν και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ως κεντρικός εισηγητής της σχετικής εκδήλωσης του ΚΜΕ. Με πολλή προσοχή και έντονο ενδιαφέρον οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν την εμπεριστατωμένη ομιλία του, ενώ επικράτησε προβληματισμός και εκφράστηκε ανησυχία για την καθ' όλα επικίνδυνη εφαρμογή της Συμφωνίας, που τέθηκε σε ισχύ και στη χώρα μας.

Αρχίζοντας την ομιλία του, ο Κ. Τουμασάτος εξήγησε τι είναι η Συμφωνία, τονίζοντας: «Αποτελεί διακρατική απόφαση των πολιτικών εκπροσώπων της κυρίαρχης τάξης των κρατών - μελών της ΕΕ για τη δημιουργία ενός γιγαντιαίου αστυνομικού μηχανισμού, με σκοπούς προληπτικούς και κατασταλτικούς. Συνιστά στην πραγματικότητα γνήσιο ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών για την προστασία των συμφερόντων των κυρίαρχων οικονομικών κύκλων».

Αναφερόμενος στους σκοπούς της Συμφωνίας σημείωσε μεταξύ άλλων, πως «στόχο έχει το μαζικό ηλεκτρονικό φακέλωμα, τον έλεγχο των συνδικαλιστών, των αγωνιστών της ελευθερίας, όλων εκείνων που αμφισβητούν τη σημερινή αντιλαϊκή κατάσταση αλλά και τις επόμενες γενιές, για να κρατηθούν μακριά από την οργανωμένη πάλη. Ετσι, για την αντιμετώπιση των αγώνων του λαϊκού κινήματος, για την εδραίωση των θέσεων του πολυεθνικού, μονοπωλιακού κεφαλαίου και για τη μελλοντική αβεβαιότητα της εδραίωσης αυτής της θέσης παρουσιάζεται η ανάγκη δημιουργίας προληπτικών και κατασταλτικών μηχανισμών και επεξεργασίας διαφόρων μεθόδων και τύπων καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως με τη σύμβαση αυτή ανατρέπονται τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, θίγονται θέματα που άπτονται των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών, των αρχών της λαϊκής κυριαρχίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και γι' αυτό επιβάλλεται η μη εφαρμογή της.

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του μεταγγίζοντας αισιοδοξία, αφού τόνισε με βεβαιότητα πως «η ενωμένη, οργανωμένη πάλη των λαών θα ανατρέψει την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και θα ανατείλει για τους λαούς ο ήλιος του σοσιαλισμού. Γι' αυτό να είμαστε βέβαιοι, όπως το χειμώνα διαδέχεται η άνοιξη». Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πίτας του ΚΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ