Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Επιχειρείται εκτόνωση της κρίσης του κόμματος στην Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Την εκτόνωση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του Συνασπισμού και την οδήγησε στην παραίτηση στις 16/1/2000, επιδιώκει η ηγεσία της Κουμουνδούρου, με αφορμή την «κόντρα» της ΝΕ με τον βουλευτή Ε. Αποστόλου.

Εκτόνωση που επιδιώκεται να παρέλθει, ούτως ώστε ενόψει των εκλογών να διαφανεί μια επίπλαστη ενότητα, που θα ξεγελάσει τους ψηφοφόρους. Ετσι, μετά από εννέα μέρες σιωπής, προχτές, η παραιτημένη Νομαρχιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της, που δόθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, αναγγέλλει συνέντευξη Τύπου για την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ, «κατά την οποία θα γίνει αναλυτική ενημέρωση, αφού θα έχει προηγηθεί την ίδια ημέρα και συνάντηση με την ηγεσία του κόμματος», όπως αναφέρει.

Πάντως, στην ίδια ανακοίνωση καταγράφεται η αιτία και η αφορμή της ομόφωνης απόφασης της ΝΕ να παραιτηθεί. Ως αιτία της παραίτησης αναφέρεται «η επί τριάμισι χρόνια παραγοντίστικη λειτουργία του βουλευτή Ε. Αποστόλου, που όταν δεν αγνοεί την ύπαρξη και δράση του κόμματος στο νομό, την υπονομεύει (π.χ. δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές). Επί τριάμισι χρόνια, επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΝ, η ηγεσία του κόμματος, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, αρνείται να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το πρόβλημα».

Ως αφορμή της παραίτησης αναφέρεται η παρουσία του προέδρου του κόμματος στη γιορτή «κοπή της πίτας του βουλευτή» (;!) που «επιχειρείται να ερμηνευτεί ως πλήρης και ανεπιφύλακτη πολιτική κάλυψη της συμπεριφοράς του κ. Αποστόλου».

Ομως, δεν είναι μόνον αυτό (το τελευταίο που επικαλείται η ΝΕ του ΣΥΝ), αλλά και η προώθηση από την ηγεσία του ΣΥΝ του «προεδρικού» νυν βουλευτή για τυχόν «επανεκλογή» του, σε αντίθεση με την ηγετική ομάδα της ΝΕ, που εκφράζει άλλη τάση και θέλει την προώθηση και στήριξη του δικού της ανθρώπου.

Για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», είναι γνωστό ότι η «αντίθεση» αυτή δεν έχει ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο, γίνεται για «καλύτερους όρους» προσέγγισης με το... ΠΑΣΟΚ και, το σπουδαιότερο, μακριά και έξω από τη βάση του ΣΥΝ, τους ψηφοφόρους του, που δε γνωρίζουν ότι δίνεται η «μάχη της καρέκλας».

Η κρίση αυτή αντικατοπτρίζει τη γενικότερη πολιτική και ιδεολογία του ΣΥΝ, ως κόμματος διαχείρισης του συστήματος και συναίνεσης στις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, ξεκομμένου από τα προβλήματα των εργαζομένων (όπως στην Εύβοια), τις αγωνίες και τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ