Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον πολεμικό «νάρθηκα» του ΝΑΤΟ οι Ενοπλες Δυνάμεις
ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με «κερασάκι» μείωση θητείας

ΚΚΕ: Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα

«Η μείωση της στρατιωτικής θητείας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κερασάκι στην τούρτα, για να δικαιολογηθεί η αύξηση του αριθμού των έμμισθων οπλιτών πενταετούς θητείας, που απαιτεί το νέο πολεμικό δόγμα δράσης του ΝΑΤΟ, για τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας», καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας και καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.

Χθες, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ξεκινώντας την προεκλογική εκστρατεία του υπουργείου Αμυνας, εξάγγειλε τη σταδιακή -σε... τρία χρόνια - μείωση της στρατιωτικής θητείας, με αντιστάθμισμα στη μείωση αυτή, την καθιέρωση του θεσμού του «επαγγελματία στρατιώτη» και τον άμεσο υπερδιπλασιασμό των οπλιτών πενταετούς θητείας. Ανακοίνωσε, επίσης, την αναθεώρηση της «αμυντικής στρατηγικής» της χώρας και τη δημιουργία Ενόπλων Δυνάμεων ευέλικτων και ταχυκίνητων, πλήρως προσαρμοσμένων «στα νέα δεδομένα, που επιβάλλουν και αποστολές εκτός συνόρων, από δυνάμεις υψηλού επιπέδου», όπως αποκαλυπτικά δήλωσε.

Η καθιέρωση του «επαγγελματία στρατιώτη» και όλα όσα σχετικά εξάγγειλε ο υπουργός Αμυνας, δεν έχουν την παραμικρή σχέση, με την υπεράσπιση των συνόρων της Ελλάδας, τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, αλλά με τη συγκρότηση μισθοφορικών δυνάμεων, υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που θα επεμβαίνουν όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ