Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Eurokinissi

Συνολικά έξι φάκελοι κατατέθηκαν στο ΕΣΡ για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών. Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη, μέρα που έληξε η προθεσμία, είχαν κατατεθεί φάκελοι από τους: ΣΚΑΪ, ΣΤΑΡ, ΑΛΦΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΕΨΙΛΟΝ και «Τηλεοπτική Ελληνική». Η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα συσκεφθεί και αφού αρχικά πραγματοποιηθεί ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.

Η κατάθεση αιτήσεων από 6 κανάλια σημαίνει πως μία επιπλέον άδεια ή περισσότερες, στην περίπτωση που ο φάκελος κάποιων καναλιών δεν εγκριθεί, το ΕΣΡ υποχρεούται να τις επαναπροκηρύξει. Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων, στην οποία παρόντες θα είναι οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 9 το πρωί. Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Οσα κανάλια λειτουργούν μέχρι τώρα, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους.

Οπως ορίζει ο νόμος, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν διεκδικούν τηλεοπτική άδεια. Τυπικά, αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν πήρε μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει στα τέλη Φλεβάρη και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει την εκπομπή του. Οριστικά εκτός αδειών, άρα αντιμέτωπο πλέον με το λουκέτο, είναι το «Mega», καθώς οι μέτοχοί του δεν κατέθεσαν, όπως είχαν ενημερώσει άλλωστε, φάκελο υποψηφιότητας. Επίσης, δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη να κατεβαίνει σε συνεργασία με κάποια εταιρεία στην κούρσα της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ