Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαγκωνισμοί για τα «μάτια» του κεφαλαίου

Οι διαγκωνισμοί για τα «μάτια» του κεφαλαίου κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των κομμάτων πλην ΚΚΕ, στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, το πρωί της Παρασκευής.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου, αφού αναπαρήγαγε την κυβερνητική προπαγάνδα για «τα καλύτερα που έρχονται» μετά τον Αύγουστο του 2018, παρέθεσε τις «θετικές» επιδόσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, των επενδύσεων και της «δημοσιονομικής σταθερότητας», ενώ «απογείωσε» την κυβερνητική κοροϊδία λέγοντας ότι η διάταξη για το χτύπημα στην απεργία θα καθαρίσει τα συνδικάτα από τον εκφυλισμό!

Το «στίγμα» της πλειοδοσίας της ΝΔ σε ό,τι αφορά τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου έδωσε ο εισηγητής της, Χρήστος Δήμας, που εξέφρασε την αγωνία του επειδή «το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (...) κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση, από 137 χώρες, στην επίδραση της φορολογίας στα κίνητρα για επενδύσεις», ενώ εμφανώς παραπονούμενος για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει «την μπουκιά απ' το στόμα» της ΝΔ, διαμαρτυρήθηκε για την «υποκρισία» του που περνάει μέτρα που ήθελε να περάσει η ΝΔ, όπως αυτά της απεργίας και των πλειστηριασμών.

Οσο για τη στάση που θα κρατήσει τελικά η ΝΔ απέναντι στο άρθρο για την απεργία (για το οποίο, θυμίζουμε, έκανε τη δική της πλειοδοσία και αβάντα), νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Γ. Κεφαλογιάννης, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα την καταψηφίσει, χαρακτηρίζοντάς την «θετική επί της αρχής» αν και «προβληματική στην εφαρμογή».

Ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ξεκίνησε την ομιλία του υπερασπιζόμενος τους επιχειρηματίες των παλιών καζίνο, λέγοντας ότι αυτοί που θα πάρουν τις νέες άδειες σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα είναι πιο ευνοημένοι, και κατέληξε με τη διάταξη για την απεργία για να πει ότι η «ΝΔ τη συντάσσει και ο ΣΥΡΙΖΑ την κάνει πράξη», αποφεύγοντας να πει συγκεκριμένα τη θέση του κόμματός του.

Οσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, ο ειδικός της αγορητής, Γ. Γερμενής, επιβεβαιώνοντας ότι είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, υπερθεμάτισε όσον αφορά τη διάταξη για την απεργία, παροτρύνοντας την κυβέρνηση να επεκτείνει την προτεινόμενη διάταξη, γιατί με την παρούσα «αφήνονται ανενόχλητοι οι εργατοπατέρες στις Ομοσπονδίες και τα κλαδικά σωματεία».

Ο ειδικός αγορητής της Ενωσης Κεντρώων, Μ. Γεωργιάδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φορολογεί επιχειρήσεις» αντί να «απομακρύνει τους αργόμισθους από το Δημόσιο», ενώ ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτάς, είπε: «35 χρόνια τώρα δεν νομίζετε ότι είναι αρκετά για να ξαναδούμε τον συνδικαλιστικό νόμο; Πρέπει να υπάρχει μια αυξημένη συμμετοχή των εμπλεκομένων στη λήψη απόφασης, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για να έχουν νόημα οι απεργίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ