Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Αραφάτ στο Μέγαρο Μαξίμου

Με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ συναντήθηκε, χτες Πέμπτη, ο πρωθυπουργός. Ο Γιάσερ Αραφάτ, που στη συνέχεια χαιρέτισε στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τις θέσεις που έχει πάρει στο Παλαιστινιακό και σημείωσε τη βαθιά σχέση, που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Παλαιστινίων. Επισήμανε ότι περνάμε βαθιά κρίση, ενώ, αναφερόμενος στο ανακοινωθέν της διάσκεψης των ισλαμικών κρατών στο Κατάρ, είπε ότι απορρίπτει τις τρομοκρατικές πράξεις και καλεί τα κράτη να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης τόνισε την ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των χωρών του κόσμου και υπογράμμισε ότι οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν τις τρομοκρατικές ενέργειες από οπουδήποτε και αν προέρχονται. «Θα αγωνιστούμε με φίλους σε Ευρώπη και Αμερική για την επούλωση των πληγών», τόνισε.

Ο Κ. Σημίτης είπε ότι η τρομοκρατία πρέπει να καταπολεμηθεί στις ρίζες της για να προλάβουμε την εξέλιξη των κοινωνιών, όπου θα κυριαρχεί η βία και ο φόβος, ενώ, αναφερόμενος στα φαινόμενα που προκαλούν την τρομοκρατία, μίλησε για φτώχεια και άλυτα διεθνή προβλήματα.

Για το Παλαιστινιακό, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εργαστεί στο παρελθόν για την αναζήτηση λύσης, επισήμανε ότι έχει θέσει το θέμα σε διεθνή φόρα, έχει οργανώσει συζητήσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών στην Αθήνα, ενώ έχει ζητήσει και από τις δύο πλευρές να προσέλθουν σε διάλογο.

Είπε ότι η άρνηση που προέρχεται από το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια του Αραφάτ για ειρηνική λύση του προβλήματος. Ενώ τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε για να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ