Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Να αντιμετωπίσουμε και την κρατική τρομοκρατία

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, χαιρέτισε και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφιας, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τελευταία συγκλονιστικά παγκόσμια γεγονότα. «Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ» είπε ο Δ. Χριστόφιας και πρόσθεσε αμέσως μετά: «Η Διεθνής Κοινότητα δικαίως έχει συνασπιστεί σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας. Ο πόλεμος ικανοποιεί σίγουρα τα αισθήματα αγανάκτησης του μέσου Αμερικάνου πολίτη και φυσικά όλους εκείνους που έχουν να κερδίζουν από την κατανάλωση πολεμικού υλικού». Ομως, αναρωτήθηκε, «είναι ο πόλεμος η λύση στο πρόβλημα της τρομοκρατίας»; Εμείς, ειλικρινά πιστεύουμε, τόνισε «πως ο πόλεμος δεν είναι η λύση. Υπάρχουν πολλά άλλα μέσα αποτελεσματικής καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Η Διεθνείς Κοινότητα υπογράμμισε σ' άλλο σημείο ο Δ. Χριστόφιας «πρέπει να ενδιατρίψει σε βάθος στις αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Η κοινωνική και η οικονομική εξαθλίωση που μαστίζει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, η διαιώνιση διενέξεων και η αδικία σε βάρος ολόκληρων λαών, όπως του Παλαιστινιακού και του Κυπριακού, η άδικη κατανομή και ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου, είναι οι αιτίες που προκαλούν την απελπισία και την οργή εκατομμυρίων ανθρώπων. Απελπισία και οργή την οποία έντεχνα εκμεταλλεύονται φανατικοί και αδίστακτοι τρομοκράτες».

Τέλος, ο Δ. Χριστόφιας, κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα «να αντιμετωπίσει και την κρατική τρομοκρατία, θύμα της οποίας για 27 ολόκληρα τώρα χρόνια, είναι ολόκληρος ο κυπριακός λαός. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι». Ζητούμε, κατέληξε, από τη Διεθνή Κοινότητα και την ΕΕ «να αντιμετωπίσουν την κρατική τρομοκρατία της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου με αποφασιστικότητα και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ