Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες κινητοποιήσεις στη Γαλλία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Νέες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης Μακρόν έγιναν το Σαββατοκύριακο. Διαδηλώσεις αλλά και αποκλεισμοί δρόμων έγιναν σε διάφορες πόλεις, σε αρκετές περιπτώσεις με «κίτρινα γιλέκα», συντηρώντας τη συζήτηση για όλο αυτό το «κίνημα» που συνδέεται και με παρεμβάσεις πολλών αστικών δυνάμεων, με φόντο την όξυνση ενδοαστικών διαφωνιών και ανταγωνισμών για τον τρόπο υπεράσπισης των γαλλικών μονοπωλίων, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μάη.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση επιστράτευσε και πάλι τις δυνάμεις καταστολής για να τηρήσει την τάξη, με χρήση και δακρυγόνων. Μόνο στο Παρίσι έγιναν 179 προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, «κίτρινα γιλέκα» απέκλεισαν τη διέλευση φορτηγών (επιτρέποντας αυτή των ΙΧ αυτοκινήτων) από τα ισπανο-γαλλικά σύνορα χαρακτηρίζοντάς τα «σύμβολα των ισπανικών εισαγωγών προς τη Γαλλία σε τιμές εκποίησης εδώ και πολλά χρόνια». Επίσης, ακόμα μια φορά στις παρεμβάσεις των «κίτρινων γιλέκων» κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Μακρόν παραιτήσουν». Θέμα συζήτησης στη Γαλλία έγινε, τέλος, η κίνηση ενός αστυνομικού να προτάξει το πιστόλι του σε διαδηλωτές που πλησίαζαν ομάδα μοτοσικλετιστών της αστυνομίας, των οποίων οι μηχανές είχαν ανατραπεί και προσπαθούσαν να τις σηκώσουν από το έδαφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ