Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - Γερουσίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι ενδοαστικές κόντρες και τα σκληρά παζάρια ανάμεσα στην κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το Κογκρέσο. Η μεν κυβέρνηση πιέζει για την εξασφάλιση πόρων ύψους 5 δισ. δολαρίων για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τα δε στελέχη των Δημοκρατικών στη Γερουσία αρνούνται προσχηματικά να συναινέσουν σε οποιοδήποτε ποσό για αυτόν το σκοπό.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Ρεπουμπλικάνος Μιτς ΜακΚόνελ, συναντήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικλ Πενς, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που προκάλεσε για μία ακόμη φορά την προσωρινή αναστολή μέρους των ομοσπονδιακών κυβερνητικών και δημόσιων υπηρεσιών.

Ο ΜακΚόνελ επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση ολοκληρώθηκε «χωρίς συμφωνία» και ανακοίνωσε πως «η Ολομέλεια της Γερουσίας προβλέπεται μετά τις 27 Δεκέμβρη», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών - που έχει αναγκάσει σε άδεια άνευ αποδοχών χιλιάδες υπαλλήλους - και στις αρχές του νέου χρόνου.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του παραμένει ανυποχώρητο, τονίζοντας ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση που θα περιλάμβανε χρήματα για το τείχος.

Η όξυνση των αντιπαραθέσεων με το Κογκρέσο ανάγκασε τον Τραμπ να παραμείνει στην Ουάσιγκτον και να αναβάλει τα σχέδιά του για μετάβαση στο πολυτελές θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα για τα Χριστούγεννα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ