Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Τη Δευτέρα 21 Γενάρη η ετήσια ενημερωτική συνέλευση

Στην 4η ετήσια ενημερωτική συνέλευση καλεί το λαό της Καισαριανής ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές του Μάη.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών), και η δημοτική αρχή καλεί τους Καισαριανιώτες να συμμετάσχουν μαζικά για να ακούσουν και να συζητήσουν για τη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα τέσσερα αυτά χρόνια στη διοίκηση του δήμου, αλλά και για το σχεδιασμό της για τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής καλούνται οι εργαζόμενοι να συζητήσουν για τα εξής:

  • «Τα χρέη και την εγκατάλειψη της δημόσιας περιουσίας που παραλάβαμε, ως συνέπεια της μακροχρόνιας υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των πολιτικών επιλογών προηγούμενων δημοτικών αρχών. Τη μάχη που δίνουμε καθημερινά για την οικονομική εξυγίανση και την αναβάθμιση των υποδομών.
  • Τα μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, τους οποίους τσάκισε τόσο η οικονομική κρίση όσο και η "ανάπτυξή" τους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ (π.χ. κοινωνικές δομές, Λαϊκό Φροντιστήριο, μειωμένα τέλη, στήριξη ΑμεΑ, επανασύνδεση ΔΕΗ, παιδικά γεύματα, άρνηση εκτέλεσης πλειστηριασμών).
  • Τα αποτελέσματα από τις συνεχείς πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς για τη χρηματοδότηση σειράς αναγκαίων έργων (π.χ. επισκευές σχολικών μονάδων, βιοκλιματικός παιδικός σταθμός, συντήρηση γηπέδων, παιδικές χαρές).
  • Τα έργα που ολοκληρώνονται (π.χ. αποχέτευση, ασφαλτόστρωση, ανανέωση στόλου οχημάτων και κάδων) και έργα που ξεκινούν το επόμενο διάστημα και τα οποία θα βελτιώσουν καθοριστικά την καθημερινότητά μας (π.χ. οδοφωτισμός με led, μελέτη διαμόρφωσης Σκοπευτηρίου, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων).
  • Τη μέριμνα για τα νέα ζευγάρια και τη νεολαία μας. Για να έχουν ασφαλή σχολεία, ποιοτική καλοκαιρινή απασχόληση, σύγχρονους ελεύθερους χώρους και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, στη δημιουργία, στον πολιτισμό.
  • Την αναβίωση παλιών πολιτικών θεσμών (π.χ. απόκριες, Κούλουμα) αλλά και νέων θεσμών (π.χ. φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, δωρεάν προβολές στην "Αιολία"), στηρίζοντας την ερασιτεχνική δημιουργία και τους φορείς της πόλης.
  • Την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων, όπως του 3ετούς προγράμματος πρόληψης με το ΚΕΘΕΑ, της άθλησης στην προσχολική ηλικία με το ΤΕΦΑΑ, της διατροφικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, για να διαμορφωθούν υγιή πρότυπα και στάση ζωής.
  • Την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης με τη δημιουργία του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με 30.000 επισκέπτες μέσα στα τρία χρόνια λειτουργίας του, με τις 3ήμερες εκδηλώσεις τιμής για τους "200" και με τις ποικίλες δραστηριότητες του ΚΕΜΙΠΟ (σ.σ. Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού), που αγκάλιασε η πόλη.
  • Την οριστική απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρείας από το "Θυσιαστήριο της Λευτεριάς" μετά από 30 χρόνια συνεχών κινητοποιήσεων, που σηματοδοτεί την απαρχή της συνολικής αξιοποίησης του Πάρκου.
  • Τη στήριξη της πάλης των εργαζομένων του δήμου ενάντια στην πολιτική της απαγόρευσης προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αλλά και την αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών του δήμου προς αυτούς».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποδοθούν ευθύνες για τον τραυματισμό παιδιού σε παιδική χαρά (2022-05-04 00:00:00.0)
Επαφές για τα προβλήματα επαγγελματιών και κατοίκων (2022-03-16 00:00:00.0)
Μαχητικά, μαζί με το λαό στην πάλη για την ανακούφισή του (2015-12-13 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα «εξυγίανσης» και οι πραγματικές αιτίες για τα χρέη των δήμων (2011-05-08 00:00:00.0)
Οι χρεωμένοι δήμοι και οι πραγματικές αιτίες (2011-05-06 00:00:00.0)
Είναι υπεραρκετοί οι παιδικοί σταθμοί... (1996-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ