Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Σε μαζική εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι

Σε μια μαζική εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 27 Φλεβάρη στο Καματερό η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, ενώ ανακοινώθηκαν και υποψήφιοι για τον Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Την παρουσίαση έκανε ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων - Καματερού και υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την πόλη.

Στην ομιλία του, απευθύνοντας κάλεσμα πλατιάς συμπόρευσης με το Κόμμα, υπογράμμισε ότι οι τοπικές εκλογές δεν είναι κάτι έξω από τη συνολική πολιτική αντιπαράθεση. Οτι «με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους δήμους και τις Περιφέρειες».

Αναφερόμενος στη σύνθεση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξε ότι αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, αγωνιστές στις συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, επιστήμονες, καλλιτέχνες, γυναίκες, νεολαίους, που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για κάθε μεγάλο ή μικρό λαϊκό πρόβλημα. Οι οποίοι «εκεί θα είναι και την επόμενη μέρα των εκλογών».

Στη συνέχεια στάθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, λέγοντας: «Πέρα από το αντιλαϊκό έργο που έχει πίσω της, δεν έχει και συναίσθηση των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της. Είναι τουλάχιστον προκλητική η προσπάθεια της κας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής και πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει το μαύρο άσπρο, να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα για τη Δυτική Αθήνα και την Αττική συνολικά».

Ο Θ. Σκολαρίκος
Ο Θ. Σκολαρίκος
Ενώ για τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών για το δήμο, είπε ότι δεν είναι απλά «υποψήφιοι δήμαρχοι», αλλά «υποψήφιοι κομμάτων που κυβέρνησαν: Του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Πιο συγκεκριμένα: «Η δημοτική αρχή του κ. Σαράντη από το 2006 εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κυρίαρχης πολιτικής και δηλώνει πίστη στη νομιμότητα και το ρεαλισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτήν την εκλογική μάχη έχει τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο τοποτηρητής της κυβέρνησης στο δήμο, κ. Κομματάς, δηλώνει ότι είναι επικεφαλής ενός "αυτοδιοικητικού σχήματος". Θέλει να ξεχάσουμε τις αφίσες του 2014 που έλεγαν "Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Γιώργο Κομματά".

Οι μέχρι χτες αντιδήμαρχοι της διοίκησης Σαράντη, Τσίρμπας (μέλος της ΝΔ) και Καμαρινόπουλος (μέλος του ΠΑΣΟΚ), που τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι μόνιμοι αντιδήμαρχοι του Σαράντη, παρουσιάζονται ως "ανεξάρτητοι". Δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα την επόμενη μέρα να τα βρουν, αφού συμφωνούν στους βασικούς άξονες της πολιτικής που εφαρμόζει η τωρινή διοίκηση».

Συμπλήρωσε ότι το δίλημμα για το λαό της περιοχής είναι αν «θέλει δημοτική αρχή που "πηγαίνει το γράμμα" της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή δημοτική αρχή που θα είναι στο πλευρό του, που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί».

Και πρόσθεσε: «Στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού και στην Περιφέρεια ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να ψάχνει τις διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων, ανεξάρτητα από το μανδύα με τον οποίο εμφανίζονται.

Μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά ενισχύοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ. Το κόκκινο ψηφοδέλτιο!».

Αναγκαία η αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Σήφης Μανταδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ταμείο Υγείας Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος του ΔΣ της Θεατρικής Σκηνής «Εκτός Σχεδίου» στο Καματερό. Στάθηκε στη συνεισφορά του ΚΚΕ στην ανάπτυξη των εργατικών - λαϊκών αγώνων, στη στήριξη που παρείχαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι διαχρονικά στους αγώνες των εργαζομένων, στα έργα υποδομής που έκαναν για την προστασία της λαϊκής οικογένειας, στα σχολεία που χτίστηκαν, στις πρωτοβουλίες Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Σημείωσε πως στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης οι κομμουνιστές δήμαρχοι είναι οι μόνοι που μπαίνουν μπροστά για τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα. Τόνισε την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη για το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής τάξης και του λαού, για τις υποδομές, τον Πολιτισμό, την Υγεία, την Παιδεία, τη δουλειά με δικαιώματα, που πρέπει να συνδυαστεί με γενικότερα πολιτικά συμπεράσματα για την ανάγκη οριστικής ανατροπής του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθούν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ