Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Πλήθος δοκιμασμένων αγωνιστών στο ψηφοδέλτιο για τις τοπικές εκλογές

Ο Απ. Ριζόπουλος
Ο Απ. Ριζόπουλος
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, μέσα σε κλίμα μαχητικής συστράτευσης και ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 27/2, η εκδήλωση για την παρουσίαση υποψηφίων με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Βόλου. Την παρουσίαση έκανε ο Αποστόλης Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, ενώ την εκδήλωση άνοιξε η Χρυσούλα Τασολάμπρου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας».

Αγωνιστική συστράτευση με το ΚΚΕ

Ακολούθησαν παρεμβάσεις αγωνιστών από τους χώρους της νεολαίας, του πολιτισμού, της Τοπικής Διοίκησης, που υπογράμμισαν την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού.

Ο Στέφανος Κότο, φοιτητής Ιατρικής, που υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σχολείων Βόλου, σημείωσε: «Η μόνη λύση σε τοπικό επίπεδο είναι η στήριξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", καθώς, με σκληρή δουλειά, συνεχή λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας, αλλά και αγώνα μαζί με τον λαό, μπορεί να καταφέρει να ανακουφίζει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στην Παιδεία, την Αθληση, τον Πολιτισμό που θα είναι προσβάσιμα για όλους και προφανώς για συνολικές κατακτήσεις στο ύψος των αναγκών μας».

Ο Βλάσης Ζώτης, ηθοποιός, τόνισε: «Πολιτισμός για μας είναι το φως που καίει και όχι τα λαμπιόνια και τα πυροτεχνήματα. Ο διάφανος και ειλικρινής αγώνας. Να αγαπάς την πατρίδα σου και να μην μισείς τις πατρίδες των άλλων. Η λαϊκή συμμετοχή και όχι ο παρεΐστικος ελιτισμός. Το μεροκάματο για όλους. Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Πολιτισμός, με λίγα λόγια, είναι ο διαρκής καθημερινός αγώνας».


Ο Κώστας Κομνηνός, ζωγράφος - εικαστικός, επεσήμανε: «Νιώθω περήφανος που βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας, νιώθω περήφανος που είμαι υποψήφιος με το κόκκινο ψηφοδέλτιο της Επανάστασης, για νέες διεκδικήσεις, για μια καλύτερη ζωή».

Ο Στέφανος Φούσκης, τέως δήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου, σημείωσε: «Ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο και στην Περιφέρεια σημαίνει δύναμη για το λαό. Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ παντού και στη Βουλή και στις ευρωεκλογές. Η αλλαγή στον δήμο Βόλου μπορεί να γίνει μόνον από την "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Παρέλαση κάνουν οι εργολάβοι στον Βόλο

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αποστόλης Ριζόπουλος, ο οποίος, αναφερόμενος στην πολιτική της δημοτικής αρχής Μπέου, είπε ανάμεσα στα άλλα: «Οι εργολάβοι κάνουν παρέλαση στο δήμο, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών επεκτείνεται. Πρόσφατα αποφάσισαν να παραχωρήσουν ανταποδοτικά τέλη 18 εκατ. ευρώ για 12 χρόνια σε εργολάβο για τον οδοφωτισμό. Χρυσοπληρώσαμε τα απορριμματοφόρα 7 εκατ. ευρώ με τη χρονομίσθωση (leasing). 42 εκατ. ευρώ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), που θα παράγει το καρκινογόνο καύσιμο για την ΑΓΕΤ. Εκατομμύρια ευρώ για τη λεγόμενη βιώσιμη αστική ανάπλαση, για έργα μόνο στο κέντρο του Βόλου που εξυπηρετούν κυρίως τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, τις αλυσίδες στον επισιτισμό, τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, που κατακλύζουν το κέντρο, κατατρώγοντας, οδηγώντας στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων. Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή Βόλου, αξιοποιώντας σχετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, εισέπραξε το 2018 ποσό 5,7 εκατ. ευρώ από παλιές οφειλές στο δήμο με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών».

Δράσεις για όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις

Σχετικά με τη δράση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Βόλου, είπε ότι έδωσαν μάχες για τα λαϊκά αιτήματα - διεκδικήσεις, όπως για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και της τιμής του νερού, ιδιαίτερα στις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν, για να μην παραδοθούν στους ιδιώτες, στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στην ανταπόδοση οι δημοτικές υπηρεσίες, να μην παραχωρηθούν σε ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ οι κοινωνικές υπηρεσίες. Για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κάλυψη των αναγκαίων θέσεων στις υπηρεσίες του δήμου, για μέσα προστασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Για ποιότητα και επάρκεια του νερού στην ύδρευση και στην άρδευση, τη μείωση της τιμής του, για να μη γίνονται διακοπές νερού. Για να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και της θάλασσας. Να σταματήσει η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ - ΚΟΚ. Να ξηλωθούν οι κεραίες που είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σχολεία. Επίσης, για να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και να τηρηθούν οι περιβαλλοντική όροι λειτουργίας, πρώτα και κύρια για την προστασία των κατοίκων του Παλιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών.

Αγωνιστές του λαού οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Παρουσιάζοντας τους 109 υποψήφιους, ο Απ. Ριζόπουλος, υπογράμμισε ότι στο ψηφοδέλτιο αποτυπώνεται η συνέπεια και η αγωνιστικότητα. «Είναι άνθρωποι που έχουν δώσει αγώνες με τα σωματεία τους, είναι νέοι και νέες που δεν θέλουν να ζήσουν δούλοι!» Και κατέληξε, λέγοντας: «Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για τις "έξυπνες" πόλεις που σχεδιάζουν για να αποφέρουν κέρδη στις επιχειρήσεις! Εμείς αγωνιζόμαστε για όμορφες πόλεις, για ωραίες πόλεις και αυτές είναι οι πόλεις όπου οι άνθρωποι ζουν ωραία και όμορφα, όπου καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, όπου έχουν προστασία, όπου νιώθουν ασφαλείς, όπου επαρκεί το εισόδημά τους, όπου έχουν δουλειά, όπου δεν υπάρχει εκμετάλλευση!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τετάρτη η συγκέντρωση στον Βόλο (2023-09-23 00:00:00.0)
Παρουσιάσεις υποψηφίων (2023-08-02 00:00:00.0)
Παρουσιάσεις υποψηφίων (2023-08-01 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές (2019-02-26 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι στις πρωτεύουσες των νομών (2019-01-10 00:00:00.0)
Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μη μας «τελειώσουν» (2010-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ