Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σ. Ηλίας Μπλέτας

«Εφυγε» από τη ζωή χτες σε ηλικία 84 ετών ο σ. Ηλίας Μπλέτας, μέλος της ΚΟΒ Κέντρου Αγίων Αναργύρων Αττικής του ΚΚΕ, οργανωμένος στο Κόμμα από το 1954. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μάρτη, στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων. Η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνουν προσφορές για την οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Ο σ. Ηλίας γεννήθηκε στο Τσάσι Λακωνίας, από οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, με τον πατέρα του, καπετάν Βέρθερο να συμμετάσχει στον ΕΛΑΣ. Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, η οικογένεια κατόρθωσε να φύγει για Πειραιά, αλλά αυτό δεν τους γλίτωσε μετέπειτα από φυλακές και εξορίες.

Σπούδασε στην Ιταλία, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όπου εντάχθηκε στο ΚΚΕ και λόγω της δράσης του, του επιβλήθηκε στέρηση του διαβατηρίου του. Οταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε την αγωνιστική του δράση μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Η δικτατορία τον βρίσκει στους Αγ. Αναργύρους, από όπου κατορθώνει μαζί με τον αδερφό του να φυγαδευτεί για την Ιταλία και από κει οργανώνει μαζί με άλλους κομμουνιστές την αντιδικτατορική πάλη. Το 1968 δίνει τη μάχη ενάντια στους αναθεωρητές για να κρατηθεί ο μαρξιστικός - λενινιστικός χαρακτήρας του Κόμματός μας.

Μετά την πτώση της δικτατορίας, επέστρεψε στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας πάντα πρόθυμα όποια δουλειά του ανέθεσε το Κόμμα. Το 1991 ξαναδίνει τη μάχη ενάντια στον οπορτουνισμό, υπερασπιζόμενος τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία και τα σύμβολα του Κόμματος.

Αμέσως μετά, αναλαμβάνει να στεριώσει τις τοπικές Κομματικές Οργανώσεις ως Γραμματέας της ΚΟΒ Ανάκασας στους Αγ. Αναργύρους. Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αγ. Αναργύρων και συνδικαλιστικά δραστηριοποιήθηκε μέσα από την ΠΟΕ - ΟΤΑ και το σωματείο συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ.

Παρέμεινε σε όλη του τη ζωή πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ, παλεύοντας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ