Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Στους εισαγγελείς Διαφθοράς το πόρισμα

Στους εισαγγελείς Διαφθοράς έχει σταλεί ήδη, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση «Novartis». Οι εξελίξεις έρχονται στον απόηχο δημοσιευμάτων για απουσία εντοπισμού παράνομου χρήματος στα ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα και της παραίτησης του πρώην επικεφαλής των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, Γ. Αγγελή.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ογκωδέστατο πόρισμα των ελεγκτών καλύπτει μια τεράστια έρευνα στοιχείων και συγκρίσεων για μόνο πέντε φάρμακα της ελεγχόμενης εταιρείας «Novartis» και την τιμολόγησή τους στη χώρα μας. Τα εν λόγω σκευάσματα ανήκουν στα ιδιαίτερα ακριβά, με κόστος που ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ, για καρκινοπαθείς ή για ασθενείς με σοβαρά θέματα όρασης. Το ογκώδες υλικό που συνέλεξαν οι ελεγκτές, φέρεται να περιέχει, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκατοντάδες στοιχεία από πολλές πηγές, όπως τον ΕΟΦ αλλά και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα των ελεγκτών, αφού μελετηθούν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, θα επιχειρηθεί να συνδεθούν με άλλα ευρήματα, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων από πολιτικά πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ