Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ολοκλήρωσε το ταξίδι στη Μόσχα

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι Μητσοτάκη στη Μόσχα όπου είχε διαδοχικά συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν, τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ ακολούθως είχε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οπως δήλωσε κατόπιν ο πρόεδρος της ΝΔ δίνοντας και το περίγραμμα των ρόλων ευρωΝΑΤΟικής «γέφυρας» που επιχειρεί να παίξει η αστική τάξη: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία αναπόσπαστα ανήκει στο δυτικό σύστημα ασφάλειας και αξιών. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορεί να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία».

Πρόσθεσε ότι στη Μόσχα συζήτησε «ειδικά ζητήματα τα οποία αφορούν την οικονομική συνεργασία και το πώς θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τη δυνατότητά μας να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις από τη Ρωσία στην Ελλάδα, για το πώς θα βελτιώσουμε όμως, ταυτόχρονα, και την απόδοση των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία, αναγνωρίζοντας πάντα το πλαίσιο και τους περιορισμούς μέσα στους οποίους κινούμαστε».

Προηγούμενα, ο πρόεδρος της κρατικής Δούμας τόνιζε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα», ενώ, ο αν. γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» Αντρέι Κλιμόφ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Κυρ. Μητσοτάκη, δήλωνε ότι «αν υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση της ηγεσίας στην Ελλάδα, αυτές δεν θα ρίξουν σκιά στις ελληνορωσικές σχέσεις. Υπάρχουν σημάδια που έχουμε λάβει ότι οι σχέσεις μας μόνο να αναπτυχθούν μπορούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ