Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Είναι οπισθοδρόμηση οι νέοι εργαζόμενοι να έχουν λιγότερα δικαιώματα

Σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε εργαζόμενους της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας MSC στον Πειραιά μίλησε χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πρόκειται για εργαζόμενους ενός κλάδου που, όπως ανέδειξε η Δ. Μανωλάκου, ουσιαστικά δεν γνώρισε κρίση τα τελευταία χρόνια, κι όμως οι ίδιοι είδαν τους μισθούς τους είτε να παραμένουν καθηλωμένοι, είτε ακόμα και να πέφτουν και την εντατικοποίηση να μεγαλώνει.

Η υποψήφια του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου την ίδια τους την πείρα και να κλείσουν τα αυτιά στην κάλπικη αντιπαράθεση και τις αυταπάτες που καλλιεργούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Αλλωστε, όπως είπε, όλοι τους έχουν συμφωνήσει στο τρίτο και στα προηγούμενα μνημόνια, που παραμένουν σε ισχύ και καθορίζουν τη ζωή των εργαζομένων, «γυρνώντας πολλά χρόνια πίσω την κατάστασή τους. Πλέον - υπογράμμισε - εν έτει 2019, με τέτοια αύξηση της παραγωγικότητας, οι νέοι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με λιγότερα δικαιώματα από τους προγόνους τους. Να ζήσουν με τα 4ωρα και τα 5ωρα, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Αυτό δεν είναι πρόοδος, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οπισθοδρόμηση».

Ενημέρωσε επίσης τους εργαζόμενους ότι μετά και τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, παραμένουν σε ισχύ όλες οι διατάξεις που δίνουν προκλητικά προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, όπως οι φοροαπαλλαγές. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, «όλα τα υπόλοιπα κόμματα αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ για την άρση της απαγόρευσης μονιμοποίησης συμβασιούχων». Ανέδειξε επίσης ότι το 2019 ο λαός θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για επιπλέον φόρους 1 δισ., ενώ από το 2020 πέφτει το αφορολόγητο. «Οταν οι μισθοί στην καλύτερη περίπτωση μένουν παγωμένοι και μεγαλώνει η φοροκαταιγίδα, οι εργαζόμενοι φτωχαίνουν, και σε αυτό έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, όπως και για τα "κίνητρα", δηλαδή το ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο. Ακόμα και τα έργα που κάνουν οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του κεφαλαίου δεν είναι για τις ανάγκες των εργαζομένων. Δεν ιεραρχούν υποδομές, όπως συγκοινωνίες, αντιπλημμυρικά έργα κ.ά. που θα ανακουφίσουν το λαό, αλλά έργα που ευνοούν την κερδοφορία των ομίλων.

Αρα αυτή η πολιτική ευνοεί τους πλουσιότερους αδικώντας τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Γι' αυτό πρέπει να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους στις κάλπες. Σας καλούμε να ψηφίσετε με βάση τα δικά σας συμφέροντα. Να στηρίξετε το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τη μόνη δύναμη που αναδεικνύει τα προβλήματα των εργαζομένων και μάχεται για το δίκιο τους, οργανώνει την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ