Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση

Με κοινό διακηρυγμένο στόχο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων την πολιτική σταθερότητα, για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που χρειάζεται το κεφάλαιο ώστε να θωρακίσει και να ενισχύσει την κερδοφορία του, αρχίζει σήμερα Πέμπτη στις 10 π.μ. στην Ολομέλεια της Βουλής η δεύτερη - και τελευταία γι' αυτήν τη Βουλή - συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σήμερα, με την ονομαστική ψηφοφορία επί των αναθεωρητικών προτάσεων που υπερψηφίστηκαν στην ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια πριν από ακριβώς ένα μήνα. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αφού μόνο αυτές συγκέντρωσαν τις 50 απαιτούμενες υπογραφές από βουλευτές προκειμένου να τεθούν σε συζήτηση.

Σημειώνεται ακόμα ότι από την πρώτη ψηφοφορία υπερψηφίστηκαν τελικά 32 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, 4 της ΝΔ και 7 προτάσεις μεμονωμένων βουλευτών.

Οσες από τις συνολικά 43 προτάσεις συγκεντρώσουν σήμερα 151 ψήφους, στην επόμενη, αναθεωρητική Βουλή, που θα προκύψει μετά από τις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να υπερψηφιστούν από 180 βουλευτές για να ενταχθούν στο Σύνταγμα. Οσες δε σήμερα συγκεντρώσουν 180, στην επόμενη Βουλή θα χρειαστούν μόνο 151 για να ενταχθούν στο νέο αστικό Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ