Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Ως προτάσεις «επιστημονικών» επιτροπών και όχι ως τελικό κείμενο προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, μετά το σάλο που προκλήθηκε, για το σχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και επιφέρει μια σειρά αλλαγές, με πιο σοβαρή αυτή που μειώνει την ποινή φυλάκισης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ευνοώντας την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει πως στη διαδικασία της «διαβούλευσης» τα σχέδια των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών «λειτουργούν ως βάση συζήτησης, αλλά όχι ως τελικά κείμενα προς ψήφιση από το υπουργείο». Επίσης, πως θα καταθέσει τη δική του πρόταση προς τις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές, «η οποία αυτονόητα κινείται στην κατεύθυνση πάγιων πολιτικών που το ίδιο έχει αναπτύξει ήδη από το 2015 και μετά», ενώ για την επόμενη Τρίτη το υπουργείο προγραμματίζει συνάντηση με τους αρμόδιους τομεάρχες των κομμάτων.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως αυτές οι προτάσεις δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις που έκανε ο Γ. Κυρίτσης προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην ΕΡΤ πως «δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ». Η ΝΔ του απάντησε πως «το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της "Marfin" ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα». Με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, η κατοχή και η κατασκευή μολότοφ μετατρέπονται σε πλημμέλημα από κακούργημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ