Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΛΑΡΙΣΑ
Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να υπερασπιστεί το λαό

Παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το οποίο αποτελείται από αγωνιστές του εργατικού και του αγροτικού κινήματος, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, γυναίκες και νέους που προέρχονται από το ΚΚΕ, αλλά και αγωνιστές που παλιότερα είχαν άλλες πολιτικές πεποιθήσεις και τώρα συμπορεύονται με το ΚΚΕ, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/3 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η παρουσίαση έγινε από τον Τάσο Τσιαπλέ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Αθανασιάδης, Γιάννης Αρζομανίδης, Μαριλένα Θωμόπουλου και Χαράλαμπος Μπακούλας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Τ. Τσιαπλές απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα να κάνουν την πραγματική διαφορά ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε γίνουν.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ανάγκη μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, τόνισε: «Η Ελλάδα και η Θεσσαλία έχουν μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, καλές εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής - κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Η χώρα μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις διατροφικές ανάγκες του λαού με φθηνά και υγιεινά προϊόντα, να παράγει πρώτες ύλες για τη βιομηχανία και έτσι να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να κάνει εξαγωγές. Μια λύση υπάρχει. Να κοινωνικοποιηθούν όλες οι παραγωγικές μονάδες, να φύγουν από τη μέση τα καρτέλ στην παραγωγή τροφίμων και οι μεγαλέμποροι. Με στήριγμα το έμπειρο εργατικό δυναμικό και τους μικρούς γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, οργανωμένους σε σύγχρονους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα λειτουργούν δίπλα στα μεγάλα κρατικά αγροκτήματα, μπορεί να αναπτυχθεί μεγάλη αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή προς όφελος του λαού και των αγροτών. Με ανάλογο τρόπο θα οργανωθεί η παραγωγή σε όλους τους τομείς. Στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό, στο δέρμα. Οι ζωτικοί αυτοί κλάδοι για τις ανάγκες του λαού συρρικνώθηκαν γιατί συμφέρει τους καπιταλιστές να εισάγουν παρά να παράγουν. Η χώρα μας και η Θεσσαλία έχουν προϋποθέσεις για ανάπτυξη και της βαριάς βιομηχανίας. Της μεταλλουργίας, της ναυπηγικής, της χημικής βιομηχανίας. Με ανάλογο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα του κατασκευαστικού τομέα, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες σε κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία, έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά κ.λπ.».

Υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπιστούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού», παρουσίασε τους υποψηφίους, οι οποίοι είναι οι εξής:

Αθανασιάδης Αθανάσιος, γιατρός, παθολόγος - ογκολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Αρζομανίδης Ιωάννης, ασχολείται επαγγελματικά με τη διαφήμιση

Βαλώζος Γεώργιος, οικοδόμος

Δασκαλάκη Αγγέλα, υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ζαμπούκας Νικόλαος, αγρότης

Θωμοπούλου Ελένη - Μαρία (Μαριλένα), βοηθός φαρμακείου

Ιωάννου - Λαμπρούλη Μαρία, γιατρός παθολογοανατόμος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Καρυώτη Κυριακή, φιλόλογος

Καψάλης Ιωάννης, γεωπόνος

Κουμαντζέλης Αθανάσιος, συνταξιούχος οικοδόμος

Λιόλιος Πάρις, υπάλληλος στη γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος»

Μουστάκας Νικόλαος, ελεύθερος επαγγελματίας

Μπακούλας Χαράλαμπος, συνταξιούχος γεωπόνος

Μπίκας Χρήστος, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Νούσιας Παναγιώτης, οικοδόμος

Ούντρια Ευαγγελή (Λίτσα), συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας

Πακάκη Στέλλα, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός έργων υποδομής

Παπανικολάου Αστέριος, αγρότης

Παπαστεργίου Δήμητρα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σίμος Αχιλλέας, δάσκαλος μουσικής

Σίμου Μαρία, συνταξιούχος λογίστρια

Σταμουλάκη Μαριάνθη, αυτοαπασχολούμενη

Χατζητάκη - Γραμουστιανού Μαρία, ιατρός βιοπαθολόγος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από την πρώτη πολιτική εκδήλωση για τις εκλογές (2019-02-21 00:00:00.0)
Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για δημοτική αρχή στο πλάι του λαού και απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα (2019-02-13 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο αγωνιστικής προοπτικής! (2006-09-05 00:00:00.0)
«Με τον αγώνα μπορούμε»! (2006-06-22 00:00:00.0)
Με τους αγρότες, στους αγώνες τους! (2002-09-24 00:00:00.0)
Αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων (2001-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ