Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να κινητοποιήσει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, να γίνει κριτήριο ψήφου στις εκλογές

Eurokinissi

Τη συναπόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Γιούρογκρουπ για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας εργατικών - λαϊκών οικογενειών κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού χάρισε 20 εκατ. στους φαρμακοβιομήχανους, συμφώνησε σε εθελοντική (όχι υποχρεωτική) φορολόγηση - ψίχουλα των εφοπλιστών, φοροαπαλλάσσει τράπεζες και funds επί οκταετία, βγάζει τα σπασμένα στις πλάτες του λαού.

Καταργεί την όποια δικαστική προστασία της πρώτης κατοικίας χιλιάδων λαϊκών οικογενειών από πλειστηριασμούς. Για το 2019 προγραμματίζονται 20.000 πλειστηριασμοί, με μόνη απόφαση τραπεζών και funds όπου μεταβιβάζονται χιλιάδες δάνεια και τραπεζοϋπάλληλοι, που τους περιμένει η απόλυση.

Λεόντειες ρυθμίσεις δανείων για ένα μόνο χρόνο, που είναι αδύνατο να τηρηθούν για τους ελάχιστους που θα μπουν σ' αυτές, λόγω αυστηρότατων κριτηρίων. Ελεύθεροι πλειστηριασμοί για τα "κόκκινα" δάνεια από δω και πέρα.

Οι συζητήσεις ΣΥΡΙΖΑ - Γιούρογκρουπ δεν αλλάζουν τη συναπόφασή τους για 100.000 πλειστηριασμούς σε μια τριετία.

Κι άλλη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών για να χρηματοδοτήσουν το κεφάλαιο. Μνημόνιο, εποπτεία διαρκείας. Κανένα ψευτοπροοδευτικό μέτωπο δεν κρύβει αυτήν τη βαθιά αντιδραστική πολιτική. Αλλωστε, εδώ μέσα η Χρυσή Αυγή προέβαλε την προστασία των τραπεζών έναντι της προστασίας των δανειοληπτών.

Το σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" να κινητοποιήσει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, να γίνει κριτήριο ψήφου στις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ