Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ
Αποκλείονται ταξικές οργανώσεις

Το σκόπιμο αποκλεισμό εκπροσώπων ταξικών οργανώσεων στις διοικήσεις επικουρικών ταμείων (ποτά - τρόφιμα, φάρμακο) καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ και απαιτεί το πρόβλημα που έχει προκύψει να συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ σημειώνει ότι η Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών έγκαιρα είχε ζητήσει από τη ΓΣΕΕ να αποκαταστήσει την εκπροσώπηση στο ΤΕΑΠΟΖΟ, παίρνοντας υπόψη της, τουλάχιστον την αντιπροσωπευτικότητα των οργανώσεων. Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων δεν εκπροσωπείται με κανέναν αντιπρόσωπο στο Ταμείο, τη στιγμή που η Ομοσπονδία Τροφίμων έχει και τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ του Ταμείου. Αν και η πρώτη συνδικαλιστική οργάνωση - σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανωτικού - συμμετέχει στη ΓΣΕΕ με 2.836 εγγεγραμμένα μέλη από τα οποία 2.310 ψηφίσαντα, ενώ η Ομοσπονδία Τροφίμων με 786 εγγεγραμμένα μέλη και 662 ψηφίσαντα.

Ανάλογο κρούσμα διαπιστώνεται και στο Ταμείο εργαζομένων στη φαρμακευτική βιομηχανία στο ΤΕΑΦΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομοσπονδία εργαζομένων στο Φάρμακο που είναι η πιο αντιπροσωπευτική με 1.619 ψηφίσαντες, προτάθηκε από τη ΓΣΕΕ να εκπροσωπείται στο Ταμείο με έναν εκπρόσωπο, ενώ η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών με 548 ψηφίσαντες να εκπροσωπείται με δύο εκπροσώπους. Από τα παραπάνω γεγονότα προκύπτει ο προκλητικά σκόπιμος αποκλεισμός εκπροσώπων των εργαζομένων, υπογραμμίζουν τα στελέχη της ΔΑΣ και ζητάνε την άμεση συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ