Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπορούν να ματαιώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης

Περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στο Μηχανογραφικό του ΟΤΕ

Από τη συζήτηση στο Μηχανογραφικό του ΟΤΕ
Από τη συζήτηση στο Μηχανογραφικό του ΟΤΕ
Να τεθούν οι ίδιοι σε αγωνιστική επιφυλακή, να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα στο χώρο τους και να παλέψουν για τα προβλήματά τους. Να μην αφήσουν να ισοπεδωθούν κατακτήσεις πολύχρονες, αλλά ν' απαιτήσουν τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος περιόδευσε χτες στο Μηχανογραφικό Κέντρο του Οργανισμού στην Πειραιώς.

Η ενιαία δράση, η ενωμένη πάλη όλων των εργαζομένων, που θα διεκδικούν τα δικά τους αιτήματα, θα υποχρεώσουν και πάλι την κυβέρνηση ν' αναδιπλωθεί. Αυτή ήταν η απάντηση του Γ. Μαυρίκου στο «τι μέλλει γενέσθαι» με το ασφαλιστικό, αλλά και με τις συντάξεις του κλάδου. Μόνο ο δρόμος της διεκδίκησης - συνέχισε - μπορεί να κατοχυρώσει τις κατακτήσεις μας.

Ο ομιλητής έκανε εκτενή αναφορά στο χαρακτήρα του πολέμου κατά του Αφγανιστάν, αλλά και στις συνέπειες που αυτός έχει για ολόκληρα κράτη και λαούς, συνέπειες που πλέον εκδηλώνονται και σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων. Σημείωσε ότι από την «πρώτη στιγμή» το ΚΚΕ υπογράμμισε τον κίνδυνο το τρομοκρατικό χτύπημα στη Ν. Υόρκη ν' αξιοποιηθεί από τους Αμερικανούς, την Ευρωπαϊκή Ενωση και όλες τις κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ όχι για να χτυπήσουν την τρομοκρατία, αλλά για να προωθήσουν τους βασικούς τους στόχους.

Και στους βασικούς στόχους ήταν, μέσα από αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να λύσουν τα προβλήματα του καπιταλισμού και της «νέας τάξης πραγμάτων» για τα επόμενα 50-60 χρόνια, αλλά και να περιορίσουν δημοκρατικά, συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα.

Γι' αυτό υπογράμμισε την ανάγκη ενός κινήματος σε όλο τον κόσμο που ήδη σιγά σιγά αναπτύσσεται, γιατί «οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται τους πραγματικούς στόχους όλης αυτής της κατάστασης και τις επιπτώσεις που πρώτα και κύρια θα πέσουν στις πλάτες τους». Ο ιμπεριαλισμός όμως, είπε, δεν είναι ανίκητος.

Το στέλεχος του Κόμματος σημείωσε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, αλλά και την αξιοποίησή του για νέες επιθέσεις στα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το πρώτο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2002 αναφέρει ότι υπάρχει περίπτωση 100 δισ. από τα κονδύλια των κοινωνικών δαπανών να πάνε σε πολεμικές δαπάνες και η διαμόρφωση της δημοσιονομικής πολιτικής στο ύψος των μισθών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι κεφάλαιο και κυβέρνηση βιάζονται να τελειώσουν με το ασφαλιστικό και παρά τα λόγια της κυβέρνησης ότι το ασφαλιστικό θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2006, ορισμένα κρίσιμα ζητήματα - το ύψος των συντάξεων, ο τρόπος υπολογισμού τους και τα βαριά κι ανθυγιεινά - θα μπουν άμεσα σε εφαρμογή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ