Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καταιγίδα σε συντάξεις και Υγεία

Γρηγοριάδης Κώστας

«Τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν μέχρι δύο και τρεις νόμοι και ανάλογα με τις δημοσιονομικές εξελίξεις- γιατί το ασφαλιστικό είναι πρόβλημα βαθύτατα δημοσιονομικό- θα μπορέσει να οδηγηθεί, να οδηγήσουμε τα πράγματα, στην κατοχύρωση, δηλαδή, ενός ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο δε θα καταρρεύσει και θα διασφαλίσει και τις συντάξεις, αλλά και η άλλη πλευρά του ασφαλιστικού, η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη, είναι οι δαπάνες Υγείας του ασφαλιστικού συστήματος», είπε ο υπουργός Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου» (10-11 Νοεμβρίου 2001).

Ερχεται, δηλαδή, καταιγίδα για τις συντάξεις και την Υγεία. Ηδη τα ασφαλιστικά ταμεία χρηματοδοτούν κατά 76% τα νοσοκομεία, ενώ η κρατική επιχορήγηση έπεσε στο 3%. Και ο Αλ. Παπαδόπουλος ετοιμάζει νέες επιβαρύνσεις στους ασθενείς: Το χαράτσι των ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία τα απογεύματα και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Οι εργαζόμενοι, όμως, άλλα ζητήματα διεκδικούν και άλλους στόχους βάζουν. Γιατί, το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, δηλαδή το τρίπτυχο Συνταξιοδοτικό - Υγεία - Πρόνοια, δεν μπορεί παρά να είναι ενιαίο - δημόσιο και δωρεάν για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ