Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δηλώσεις Δ. Τσοβόλα

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, ο Δ. Τσοβόλας, απένειμε ευθύνες στις ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, για την «αποτυχία της προσπάθειας για κοινή δράση σε ορισμένα θέματα αιχμής, αλλά και για την κοινή κάθοδο στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές». Στις δηλώσεις του στη Λάρισα μάλιστα έκανε λόγο για «μικροκομματικά κριτήρια».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, σε συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε στη Σκύδρα, στη Βέροια και τη Λάρισα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Λάρισας, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΔΗΚΚΙ, ενώ σχολίασε και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Δ. Τσοβόλας, ανακοίνωσε επίσης, ότι «την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ μέσα στη χρονιά αυτή θα συγκληθεί η ΚΠΕ του κινήματος, που είναι το ανώτατο όργανο, για να καθορίσει και τη στάση μας στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές».

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υποστήριξε: «Δυστυχώς, η ηγεσία της παραδοσιακής αριστεράς, μη υπακούοντας, ούτε καν, σ' αυτή την απαίτηση - που το πιστεύουμε - της βάσης της κομματικής, αλλά και των Ελλήνων πολιτών, απέφυγε να στέργξει σ' αυτή την ιστορική αναγκαιότητα, που θα προστάτευε αποτελεσματικά τα συμφέροντα και των εργαζομένων και των αγροτών και των μικρομεσαίων και της νεολαίας. Λειτούργησε, δυστυχώς, με μικροκομματικά κριτήρια και με αντιλήψεις του απώτερου παρελθόντος. Δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων»!

Παρακάτω, ο ίδιος έκανε την εκτίμηση «ότι έγιναν δειλά και ελπιδοφόρα βήματα, τουλάχιστον, σε επίπεδο κοινωνίας. Γι' αυτό το ΔΗΚΚΙ, χωρίς να καταγγέλλει καμία ηγεσία, επισημαίνει, απλώς, ότι δεν έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων...».

Επίσης ο Δ. Τσοβόλας, υποστήριξε: «Θα προχωρήσουμε, σε επίπεδο κοινωνίας, τη σφυρηλάτηση αυτού του ενιαίου, λαϊκού, αντινεοφιλελεύθερου, πατριωτικού μετώπου. Γι' αυτό εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις διαχωριστικές γραμμές, σε επίπεδο αγροτών, που κάνουν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, όπου φτιάχνουν συνομοσπονδίες ή κινητοποιήσεις κομματικές»!!!

Τέλος ο Δ. Τσοβόλας, έκανε την εκτίμηση ότι «όλα είναι πιθανά», αναφερόμενος σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αναφέροντας ότι «αν πιεστούν να προχωρήσουν το ασφαλιστικό μέσα στο 2002, που είναι πολύ πιθανό, τότε οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές είναι παρά πολύ μεγάλες, για να πάνε στις εκλογές πριν αναγκαστούν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Εξάλλου -είπε- τη σύνθεση της κυβέρνησης εκ του ανασχηματισμού τη βλέπω εκλογική, στην ευρεία του όρου έννοια. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνουν εκλογές πριν το τέλος του 2003. Θα αξιοποιήσουν την εξουσία μέχρι την τελευταία στιγμή. Το 2004 δεν μπορούν να γίνουν εκλογές λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια με φραστικές αντεγκλήσεις (2004-05-26 00:00:00.0)
«Τέτοιου είδους δηλώσεις... οδηγούν σε πονηρές σκέψεις» (2003-07-31 00:00:00.0)
Με θετική συμβολή στους αγώνες (2003-01-01 00:00:00.0)
"Υποσκάπτει τον υπέρτατο θεσμό η προεδρολογία" (1999-08-29 00:00:00.0)
Υπεκφυγών ...συνέχεια (1998-04-07 00:00:00.0)
Συντηρητική αναθεώρηση θέλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (1997-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ