Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ο «διάλογος» των κωφών

Τη στιγμή που ο Ρ. Ντενκτάς ζήτησε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μ. Γιλμάζ, χαρακτήρισε, το περασμένο Σάββατο, «διάλογο κωφών» τις τουρκικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με την Κύπρο. Ο Μεσούτ Γιλμάζ στις ίδιες δηλώσεις του έθεσε την πολιτική λύση για το διχοτομημένο νησί ως προϋπόθεση για την ένταξή του στην ΕΕ.

Μιλώντας για την κίνηση Ντενκτάς, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης ήδη απάντησε, αρνητικά, δεδομένου ότι υπονομεύεται η διαδικασία, η οποία έχει ξεκινήσει από το Νοέμβρη του 1999, για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και με τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη συνάντηση Παπανδρέου- Κληρίδη, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι «αυτό που διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά είναι ότι το Κυπριακό, παρά τις άλλες προτεραιότητες της διεθνούς κοινότητας, λόγω του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, παραμένει στην ατζέντα της διεθνούς κοινότητας και υπάρχει έδαφος προς αξιοποίηση από την πλευρά μας για την επανέναρξη των συνομιλιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ