Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη

Το έναυσμα για την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων θα δώσει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών οργανώσεων και συντονιστικών επιτροπών αγώνα, που πραγματοποιείται, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ο πρώτος σταθμός στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα της αγροτιάς θα είναι τα νομαρχιακά συλλαλητήρια που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε πάρα πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, στις 11 του Δεκέμβρη.

Μέχρι τότε οι αγρότες θα βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική δραστηριότητα - από τις 3 Δεκέμβρη τα τρακτέρ θα βρίσκονται στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών της Θεσσαλίας, στις 7 του μήνα πραγματοποιείται συλλαλητήριο στην Αγιά της Λάρισας, ενώ σ' όλη την Ελλάδα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - και η πάλη θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με πολλές και διάφορες μορφές μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του νέου αγροτικού ξεσηκωμού.

Οι εξεγερμένοι αγρότες διεκδικούν την ικανοποίηση των, ζωτικής σημασίας, δίκαιων αιτημάτων τους - όπως ιεραρχούνται από το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα και προβάλλονται στα ψηφίσματα των φετινών κινητοποιήσεων - και παλεύουν για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ταυτόχρονα, αγωνίζονται για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής, πολιτικής, που θα στηρίζει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς της χώρας μας, θα αναπτύσσει σε παραγωγική βάση την αγροτική οικονομία της Ελλάδας και θα ικανοποιεί τις σύγχρονες διατροφικές και καταναλωτικές ανάγκες του ελληνικού λαού.

Το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα έχει σαφώς διακηρύξει ότι ο πολύχρονος και πολύμορφος αγώνας της αγροτιάς δεν αναπτύσσεται για την επίλυση κάποιων επιμέρους, τοπικών, εφήμερων αγροτικών προβλημάτων, δεν αφορά στην εξασφάλιση κάποιων δραχμών παραπάνω στην τιμή των προϊόντων, δεν αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση κομματικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων.

Είναι ένας αγώνας επιβίωσης για τη μικρομεσαία αγροτιά, που απειλείται με μαζικό ξεκλήρισμα.

Είναι ένας αγώνας για να μην ξαναδημιουργηθούν «τσιφλικάδες» και ξαναγίνουν «κολίγοι».

Είναι ένας αγώνας που δεν αφορά μόνο τους αγρότες και τους κατοίκους της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και τους άλλους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού και τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, όλους τους Ελληνες. Διότι, χωρίς αγρότες δε θα υπάρχει ύπαιθρος και χωρίς ύπαιθρο δε θα υπάρχει Ελλάδα. Να, γιατί ο δίκαιος αγώνας της αγροτιάς έχει κοινωνικά, αλλά και εθνικά χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ