Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
«Μαρσάρουν» τα τρακτέρ...

Η κυβέρνηση κουβεντιάζει με τους αγρότες, μόνο όταν βγαίνουν στο δρόμο...

«Παρών» στον αγροτικό αγώνα και από τη Λιβαδειά
«Παρών» στον αγροτικό αγώνα και από τη Λιβαδειά
Αποφασισμένοι να ...«μαρσάρουν» τα τρακτέρ τους μέχρι να ακουστούν, δήλωσαν χτες οι αγρότες από τη Λιβαδειά, τον Ορχομενό, τον Αϊ Γιώργη, τη Χαιρώνεια, το Διόνυσο, το Ρωμαϊκό, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι την κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς. Σε μια δυναμική και μαζική συγκέντρωση με τα 300 τρακτέρ και τις μαύρες σημαίες να φτάνουν μέχρι την είσοδο της πόλης, οι ξωμάχοι είπαν «όχι» στο ξεκλήρισμά τους, κάνοντας σαφές ότι θα «μπει φρένο» στην πολιτική που εξαθλιώνει τα νοικοκυριά τους!

«Ολοι μας νιώθουμε τη θηλιά να σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Μένουμε κουρελήδες και οι φαμίλιες μας νηστικές. Τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να σώσει ό,τι μπορεί, τάζει για άλλη μια φορά. Ομως αυτοί κουβεντιάζουν μαζί μας μόνο όταν μαρσάρουν τα τρακτέρ, μόνο όταν βγαίνουμε στο δρόμο», επισήμανε ο Ξενοφών Μελισσάρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Βοιωτίας.

Ο Ανέστης Γιώργος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς, υπογράμμισε πως «το υπουργείο Γεωργίας πρέπει να πάψει να λειτουργεί σαν γραφείο διαχείρισης επιδοτήσεων», ενώ τέλος χαιρέτισαν ο Απόστολος Δελαβέκουρας, πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θηβών και ο Σταμέλος Κουκιάσας, πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Λιβαδειάς. Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, ο νομάρχης Βοιωτίας, ο Γιώργος Κατσαμπάρδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και πλήθος άλλων μαζικών φορέων.

«Ολα τα κόμματα και οι φορείς να πάρουν συγκεκριμένη θέση απέναντί μας. Είναι μαζί μας όσοι είναι με τα αιτήματά μας, αλλιώς μας "δουλεύουν"», είπε προς τους συγκεντρωμένους ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα αλληλεγγύης των αγροτών της Θεσσαλίας. «Στις πρώτες κινητοποιήσεις η συμμετοχή ήταν πολύ χαμηλή, γιατί τα ψέματα του Αργύρη είχαν "περάσει". Ομως ήρθε η πραγματικότητα και τα διαψεύδει. Φανταστείτε τι επίθεση θα δεχτούμε για να περάσει η πολιτική αυτή. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας σ' όλες τις σειρήνες. Τώρα η κυβέρνηση μιλάει για διάλογο. Ο διάλογος θα γίνει όπως και όποτε θέλουμε και με τα αιτήματα που έχουμε», τόνισε και συνέχισε: «Εχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε φρένο. Θα ζήσουμε στα χωριά μας, θα καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας, είτε το θέλουν είτε όχι. Ολοι ρωτάνε πότε κι αν θα κλείσουμε τους δρόμους. Το αγροτικό κίνημα λειτουργεί δημοκρατικά, εμείς θα αποφασίσουμε το πότε και πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Δε θα μας τραβήξει κανένας από τη μύτη για να ξεφτίσουμε τούτον τον αγώνα».

Αμέσως μετά το τέλος των χαιρετισμών, εγκρίθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, που με πορεία επιδόθηκε στη Νομαρχία Βοιωτίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει το αγροτικό μέτωπο (2002-02-02 00:00:00.0)
Αγωνιστική κάθοδος (2001-11-27 00:00:00.0)
Στην Αμφισσα σήμερα (1998-02-06 00:00:00.0)
Εκατοντάδες τρακτέρ στο Δρούγο (1998-02-03 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση σε πολλές περιοχές (1997-02-04 00:00:00.0)
Ενωμένοι στον αγώνα (1996-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ