Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπροστά στις μεγάλες πολιτικές μάχες

Οι παρεμβάσεις του Μήτσου Ζάχαρη και του Νίκου Σοφιανού

Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, μια μάχη που απασχολεί και θα απασχολήσει εντονότερα την ΚΝΕ με τη λήξη των προσυνεδριακών διαδικασιών και των εργασιών του συνεδρίου της, αναφέρθηκε εκτενώς μιλώντας στην Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη ο Δ. Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη πολιτική μάχη».

«Αυτό που πρέπει να δούμε σήμερα είναι να συνειδητοποιήσουμε αυτή την εκλογική μάχη σαν μια σημαντική πολιτική μάχη», σημείωσε, «έτσι την αντιμετωπίζουν και η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και σ' αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Το δεύτερο είναι να γνωρίσουμε, να προσπαθήσουμε να αφομοιώσουμε τις αλλαγές που έχουν γίνει στο θεσμό τα τελευταία χρόνια αλλά και την τακτική του κόμματος γι' αυτή την εκλογική μάχη».

Ακολούθως τόνισε πως η ΚΝΕ, συνολικά η Οργάνωση Αθήνας με όλες τις κλαδικές και εδαφικές οργανώσεις της, πρέπει να σκύψει σ' αυτή τη μάχη, με ένταση της πολιτικής δράσης, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, με συμμετοχή, υποψηφιότητα και εκλογή μελών της ΚΝΕ ως δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, ώστε να έχει θετικά αποτελέσματα η πολιτική μάχη των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δ. Ζάχαρης υπογράμμισε πως η μάχη πρέπει από κοινού να δοθεί από όλες τις οργανώσεις, όχι μόνο από τις εδαφικές, και καταλήγοντας τόνισε: «Πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα θα γίνει η αντιπαράθεση και συσπείρωση, συνεπώς και οι μαθητικές ΟΒ έχουν λόγο, γιατί γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα της Παιδείας, αντίστοιχα οι κλαδικές και οι οργανώσεις των ΤΕΙ και προπάντων γιατί είναι συνολικό πρόβλημα των εργαζομένων και της νεολαίας και έχει να κάνει με τους όρους και τις συνθήκες ζωής τους, πάνω σ' αυτή την κατεύθυνση θα δοθεί η μάχη και η ΚΝΕ είναι σε θέση να τη δώσει».

Εμπρός, να κερδίσουμε νεανικές συνειδήσεις

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, στάθηκε ιδιαίτερα στην παρέμβασή του στη μάχη που πρέπει να δώσει η Οργάνωση για το κέρδισμα των νεανικών συνειδήσεων και τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας.

Μίλησε για την αντιφατικότητα που υπάρχει στη συνείδηση της νεολαίας, που διαφωνεί με την πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά εγκλωβίζεται ψηφίζοντάς τα στις εκλογές, που εναντιώνεται στον πόλεμο, όμως δεν αναγνωρίζει την ευθύνη της κυβέρνησης, δηλαδή «δε βλέπει (η νεολαία) τη ρεαλιστικότητα της άλλης διεξόδου που προβάλλουμε εμείς». Και τόνισε ότι «η προβολή της άλλης διεξόδου, της διαφορετικής στάσης απέναντι στη ζωή, στις δυσκολίες, στα προβλήματα, η προσπάθεια να συστατρευτεί η πλειοψηφία της νέας γενιάς στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, περνάει από τη διεύρυνση της πολιτικής και ιδεολογικής μας παρέμβασης σε όλη την γκάμα των προβλημάτων, των ζητημάτων που αφορούν τη νεολαία, που επιδρούν στη συνείδησή της. Είναι σημαντικό όπλο στη μάχη για το κέρδισμα των συνειδήσεων το άνοιγμα της δουλιάς μας, όχι μόνο της μαζικής δουλιάς αλλά και πολιτικής -ιδεολογικής, σε όλα τα μέτωπα πάλης».

Συμπεραίνοντας ότι ο προβληματισμός της νεολαίας διευρύνεται και δεν υπάρχουν στεγανά στη σκέψη της, ο Ν. Σοφιανός τόνισε: «Μπορούμε να συζητήσουμε για όλα και με όλη τη νεολαία, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, έχοντας όμως και γνώση ότι η πολιτική μας, η ιδεολογία μας στηρίζεται στο δίκιο, στηρίζεται στην αλήθεια. Αρα, κατακτώντας την πολιτική και την ιδεολογία μας μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματική την παρέμβασή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ