Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Υγείας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους βουλευτές του Κόμματος, Νίκο Καραθανασόπουλο και Γιώργο Λαμπρούλη, είχε χτες συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την ενημέρωση για τα μέτρα που δρομολογούνται από την κυβέρνηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν επιδημίας από τον «νέο κορονοϊό», μετά και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι οι τοποθετήσεις του Κόμματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση γίνονται με υπευθυνότητα, με κριτήριο τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας του λαού, παίρνοντας υπόψη τις επίσημες ανακοινώσεις και τις ενημερώσεις των ειδικών επιστημόνων. Εθεσαν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αναφέρονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πρέπει να «ακουμπάει» σε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, με νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα, πράγμα το οποίο σήμερα δεν συμβαίνει. Ανέφεραν ότι οι 200 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων και διασωστών του ΕΚΑΒ που ανακοινώθηκαν, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Απαιτείται άμεσα να προσληφθούν υγειονομικοί για να στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ, να μπορεί το δημόσιο σύστημα Υγείας να αντιμετωπίζει τόσο τις «τρέχουσες» ανάγκες της υγείας του λαού όσο και τις έκτακτες.

Από τη μεριά του υπουργείου και παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί κλίμα εφησυχασμού. Εγινε αναφορά στις άμεσες προτεραιότητες, όπως είναι η εξασφάλιση μέτρων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.) πρωτίστως για τα νοσοκομεία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ μίλησαν για την ανάγκη εξασφάλισης των παραπάνω για τα σχολεία και το σύνολο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τους εργασιακούς χώρους, τους χώρους άθλησης της νέας γενιάς. Ανέδειξαν τις τεράστιες ελλείψεις ακόμη και στα 13 νοσοκομεία αναφοράς, έφεραν ως παράδειγμα την Πάτρα, όπου η αποψίλωση του Νοσοκομείου Θώρακος από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η συγχώνευσή του στη συνέχεια με το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώνουν την ήδη εκρηκτική κατάσταση, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των νοσοκομείων και των μονάδων ΠΦΥ. Παράλληλα, υπογράμμισαν τη θέση του Κόμματος για τη γενναία χρηματοδότηση όλων των μέτρων που απαιτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε καμία περίπτωση να μην επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασφαλισμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ