Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετίζει τον μαζικό παλλαϊκό ξεσηκωμό

Τον μαζικό παλλαϊκό ξεσηκωμό των κατοίκων της Λέσβου, που είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη μεγάλη νίκη, την απελευθέρωση της περιοχής Καράβα - Καβακλή από τις δυνάμεις καταστολής και την αποχώρηση των εισβολέων που έστειλε η κυβέρνηση από το νησί, χαιρετίζει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και καλεί σε συνέχιση του αγώνα ώστε να μη γίνει κανένα νέο κέντρο στο νησί, κλειστό ή ανοιχτό, να κλείσουν κι αυτά που υπάρχουν, να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί.

Συγκεκριμένα, η ΤΕ Λέσβου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ χαιρετίζει τον μαζικό παλλαϊκό ξεσηκωμό των συμπολιτών μας, που σαν αποτέλεσμα είχε την πρώτη μεγάλη νίκη: Την απελευθέρωση της περιοχής Καράβα - Καβακλή από τις δυνάμεις καταστολής και την αποχώρηση των εισβολέων που η κυβέρνηση έστειλε από το νησί.

Χαιρετίζει τον ανυπότακτο, μαχητικό λεσβιακό λαό, που τρεις μέρες τώρα, στην πόλη και στα χωριά, στα συλλαλητήρια και στα μπλόκα, έδειξε πεντακάθαρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους σιδηρόφρακτους εισβολείς που έστειλε, πως με τους Λέσβιους κανείς δεν πρόκειται εύκολα να καθαρίσει.

Ο λεσβιακός λαός πέτυχε μία πρώτη μεγάλη νίκη. Ο πόλεμος, όμως, συνεχίζεται. Αποδείξαμε πως όταν αγωνιζόμαστε μαζικά και με αποφασιστικότητα μπορούμε να έχουμε επιτυχίες απέναντι και σε αδίστακτους αντίπαλους. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να ξαναστείλει ΜΑΤ στο νησί.

Τώρα είναι η ώρα, βγάζοντας συμπεράσματα από την πρώτη μεγάλη νίκη, να οργανωθούμε παντού και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να πετύχουμε τον τελικό στόχο: Κανένα νέο κέντρο, κλειστό ή ανοιχτό στο νησί, να κλείσουν και αυτά που υπάρχουν. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί.

Καλούμε τον λεσβιακό λαό, όλους τους φορείς της πόλης και της υπαίθρου να συγκροτήσουν παντού επιτροπές αγώνα και να τεθούν σε ετοιμότητα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η τελική νίκη θα έρθει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ