Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Η κυβέρνηση χτύπησε βάρβαρα τους νησιώτες

«Η κυβέρνηση στο ζήτημα με το Μεταναστευτικό έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες. Γιατί ακριβώς είναι μία βαθιά επικίνδυνη πολιτική αλλά και αδιέξοδη. Η κυβέρνηση κατέφυγε στην αστυνομική βία, στα ΜΑΤ, στην καταστολή και χτύπησε βάρβαρα τους νησιώτες, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά τους και τη μη μετατροπή των νησιών τους σε φυλακές». Αυτό ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό.

«Υποτίμησε η κυβέρνηση, υποτιμήσατε, κύριοι της κυβέρνησης, - σημείωσε - το δίκαιο και τη δύναμη της πάλης των εργαζομένων και του λαού. Και τώρα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης κατέφυγε σε απειλές αλλά και πάνω απ' όλα στον ίδιο τον αδιέξοδο δρόμο, της μετατροπής δηλαδή των νησιών μας σε φυλακές και συνολικότερα της χώρας μας με βάση την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την κατάπτυστη Συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «αυτό το οποίο έχει προτεραιότητα είναι ακριβώς ο λαός με την πάλη του να πάει κόντρα σε αυτήν την επιλογή. Γιατί είναι μία αδιέξοδη πολιτική που μετατρέπει τη χώρα μας σε φυλακές ψυχών. Να διεκδικήσει και να απαιτήσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας ανοιχτού τύπου, όπου πολύ γρήγορα θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού τόσο αυτών που έχουν ζητήσει άσυλο όσο και αυτών που έχουν ζητήσει και είναι οικονομικοί μετανάστες. Και βεβαίως ταυτόχρονα να προμηθευτούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν να πάνε στις χώρες όπου είναι ο τελικός τους προορισμός. Αυτό αποτελεί και τη διέξοδο στο συγκεκριμένο πρόβλημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεράστιες οι ευθύνες τους για τα κολαστήρια των νησιών (2020-09-12 00:00:00.0)
Ψήφισε σαν τον κλέφτη τις ΠΝΠ για τα κλειστά κέντρα - φυλακές στα νησιά (2020-03-27 00:00:00.0)
Στηρίζουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό (2020-03-13 00:00:00.0)
Κατάπτυστα σχέδια για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια (2020-03-07 00:00:00.0)
Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει (2020-03-04 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση μετατρέπει τα νησιά σε χώρο μόνιμου εγκλωβισμού προσφύγων (2016-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ