Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ρίου

Την αγανάκτησή του για τις κυβερνητικές δηλώσεις περί «επάρκειας σε προσωπικό και υλικά» στα νοσοκομεία αναφοράς εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, επισημαίνοντας μια σειρά από αποκαλυπτικά στοιχεία για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, που είναι κέντρο αναφοράς για τον ιό.

Οπως επισημαίνει:

  • Υπάρχουν σήμερα 165 κενές οργανικές θέσεις γιατρών και 170 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Καθημερινά το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είναι εξουθενωμένο από την υπερεφημέρευση και τις αλλεπάλληλες βάρδιες χωρίς ρεπό.
  • Σε πολλές κλινικές υπάρχουν 2 νοσηλευτές ανά 32 ασθενείς και πολλές φορές στη νυχτερινή βάρδια ένας μόνο νοσηλευτής.
  • Υπάρχει ένας μόνο θάλαμος αρνητικής πίεσης με 4 κρεβάτια.
  • Δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό των επειγόντων (ΤΕΠ), λόγω έλλειψης χειριστών.
  • Λειτουργούν μόνο 13 κρεβάτια ΜΕΘ, από τα οποία κανένα δεν είναι κενό σήμερα. Δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ είναι κλειστά, διότι δεν υπάρχει προσωπικό. Αυτά τα κρεβάτια σήμερα δεν καλύπτουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες της περιοχής.
  • Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε μάσκες και άλλα απαραίτητα υλικά για την προστασία ασθενών και προσωπικού.
  • Η εκπαίδευση και ενημέρωση του προσωπικού του νοσοκομείου είναι ελλιπής, πράγμα που καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

«Από αυτά μόνο, και χωρίς να αναφέρουμε τις τεράστιες ελλείψεις στα άλλα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις ΤΟΜΥ και στο ΕΚΑΒ, καταλαβαίνουμε ότι σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού που να είναι εφαρμόσιμο σε πιθανή μαζική έξαρση της νόσου», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τους φορείς της πόλης να απαιτήσουν με κάθε τρόπο αυτά που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός. Μεταξύ άλλων:

-- Να καλυφθεί εδώ και τώρα ο εξοπλισμός των νοσοκομείων με όλα τα απαραίτητα υλικά και υποδομές. Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ.

-- Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία της πόλης. Να λειτουργήσουν άμεσα τμήματα και κλινικές που είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

-- Αμεση επαναλειτουργία και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.

-- Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών για αύξηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Με ευθύνη της εργοδοσίας να διατεθούν τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης, να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, ειδικά σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν αποφεύγοντας τον κίνδυνο διασποράς της νόσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ