Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Οι νέοι εργαζόμενοι θα πληρώσουν αυτό το έγκλημα

«Εγκλημα σε βάρος των νέων εργαζομένων» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης τα όσα προωθούνται και με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οπως ανέφερε, αυτό που εξασφαλίζεται με τις ανατροπές αυτές στη νέα γενιά είναι «από δω και πέρα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να είναι τέτοια που δεν θα τα φτάνει κανείς» για να συνταξιοδοτηθεί, ενώ «αιματηρές εισφορές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις τσέπες μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, για τους οποίους ωστόσο είναι διασφαλισμένο ότι δεν θα υποχρεούνται να επιστρέψουν τίποτα σε παροχές».

Πρόσθεσε ότι από τη μία «πηγαίνετε τα όρια συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια» και από την άλλη «στρώνετε το χαλί να μην μπορεί κανείς να φτάσει εκεί με θεμελιωμένα δικαιώματα». Οπως σημείωσε, θα είναι βιολογικά αδύνατο - με τη γιγάντωση της ανεργίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης κ.ο.κ. - για την πλειοψηφία πλέον του εργατικού δυναμικού να συμπληρώσει τα χρόνια για συνταξιοδότηση. Και «όσους βέβαια καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτές τις συμπληγάδες της εκτεταμένης ανεργίας, της κινητικότητας, αλλά και τα ίδια ανθρώπινα βιολογικά όρια, τους ανταμείβετε με τις κατώτερες παροχές».

«Αυτή είναι η ζωή που ετοιμάζετε για τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά; Αυτούς δηλαδή που φέρνουν την 4η βιομηχανική επανάσταση, για την οποία μιλάτε όλοι σας; Αυτούς που κατασκευάζουν και χειρίζονται νέες, πιο γρήγορες μηχανές, που κάνουν την παραγωγή πιο αυτοματοποιημένη και ικανή να παράγει τα πάντα σε πολύ λιγότερο χρόνο και με πολύ λιγότερο κόπο. Αυτούς καταδικάζετε σε δουλειά με όρους εξόντωσης, σε μισθό που να μην μπορούν να αναπαράγουν την ίδια τους την ύπαρξη», ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ