Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Οι θέσεις του ΚΚΕ στον αντίποδα της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «την έκρηξη της κρατικής καταστολής, της ωμής βίας και τρομοκρατίας απέναντι σε όσους αντιδρούν σε αυτή την αντιδραστική πολιτική». «Ο λαός, όμως, σπάει το φόβο και στέκεται παλικαρίσια απέναντι στον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Στηρίζετε με όλους τους τρόπους τις επιλογές του κεφαλαίου για δημιουργία φυλακών στα νησιά μας. Στηρίζετε τους εκλεκτούς του ΣΕΒ, την ηγεσία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που την συγκροτούν, γιατί η συμβολή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές ήταν καθοριστική».

Επισήμανε ότι δεν τελειώνει με αυτό το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο «η στρατηγική αυτή που έχει χαραχθεί από το 1990. Η κυβέρνηση ετοιμάζει να φέρει και άλλο νομοσχέδιο μέσα στο Μάρτη με νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Ασφάλιση, δηλαδή την ενίσχυση του ιδιωτικού πυλώνα που θα ολοκληρώσει το έγκλημα, με τον οριστικό θάνατο των όποιων κοινωνικών χαρακτηριστικών έχουν απομείνει ακόμα στην Ασφάλιση». Αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, επισήμανε, είναι ένα ακόμα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, καλύπτοντας τα νομικά κενά του νόμου Κατρούγκαλου.

Στον αντίποδα αυτών, τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, είναι οι θέσεις του ΚΚΕ, οι οποίες «δεν θεωρούνται από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες και τα παιδιά τους υπερβολικές και ανέφικτες. Ξέρουν ότι οι συνθήκες επιτρέπουν την ασφάλιση από κάθε κίνδυνο, συντάξεις τέτοιες που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση όλων αυτών που ξόδεψαν και ξοδεύουν τα νιάτα τους, κάθε ικμάδα της ζωής τους, δημιουργώντας τον αμύθητο πλούτο που τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ