Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Φασιστοειδή βεβήλωσαν το Μνημείο για την Απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ

Τη βεβήλωση, από τους φασίστες, της τιμητικής πλακέτας που έστησε το ΚΚΕ το 2014 προς τιμήν των 70 χρόνων από την Απελευθέρωση της Καβάλας από τον ΕΛΑΣ (13/9/1944), καταγγέλλει η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Αμέσως μετά τη βεβήλωση, μέλη του Κόμματος καθάρισαν την πλακέτα από τη βρώμα των φασιστοειδών, σημειώνοντας ότι το ίδιο θα πράξουν όσες φορές και αν χρειαστεί.

Οπως αναφέρει η Οργάνωση του Κόμματος, πρόκειται για υμνητές του φασισμού, για τάγματα θανάτου που εχθρεύονται τους αγώνες του λαού μας για την απελευθέρωση τότε από τα φασιστικά δεσμά, σήμερα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Γι' αυτό εχθρεύονται και το ΚΚΕ, που μπήκε τότε και μπαίνει και σήμερα στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων.

Μεταξύ άλλων η ΤΕ σημειώνει πως «Η εποποιία του ελληνικού λαού σε όλη τη δεκαετία του 1940, που πάλεψε ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, απελευθέρωσε με τον ΕΛΑΣ τη χώρα (...) βρισκόταν και βρίσκεται στο στόχαστρο όσων σήμερα προσπαθούν να πείσουν το λαό πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα αποτελεί μονόδρομο. Πως η αντίσταση και η πάλη ενάντια στη φτώχεια, στους πολέμους και την προσφυγιά είναι μάταιη. Για αυτό κέντρα και παράκεντρα έχουν βαλθεί να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια και με προεξάρχουσα την ΕΕ πρωτοστατούν στην παραχάραξη και το ψέμα, στη λάσπη και τη βρωμιά, με την ανιστόρητη "θεωρία των δύο άκρων", με την προσπάθεια να εξισώσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό, τους θύτες δηλαδή με τα θύματα».

Τονίζει ότι ο συνεπής αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να βάζει στο στόχαστρό του τη μήτρα που γεννά το φασισμό: Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Πως «τη μόνη πραγματική απάντηση στο φασισμό, στον εθνικισμό και το ρατσισμό μπορεί να τη δώσει ο οργανωμένος λαός που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Που παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Που δεν πέφτει στις παγίδες του αστικού κοσμοπολιτισμού».

Και καταλήγει: «Σε πείσμα των αναθεωρητών της ιστορικής αλήθειας, κάθε είδους αντικομμουνιστών και "σταλινολόγων" που με τη στάση τους δίνουν αέρα στα πανιά τέτοιων ναζιστικών αποβρασμάτων, σε πείσμα των ίδιων των υμνητών του δικτάτορα Μεταξά, του Χίτλερ, της επταετίας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της ιστορικής αλήθειας, της διάδοσής της στη νέα γενιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ