Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήρης κάλυψη από το ΝΑΤΟ

Aτυπη σύνοδος των υπουργών Αμυνας της ΕΕ ξεκίνησε χτες το βράδυ στο Ζάγκρεμπ (μετέχει ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος), παρουσία του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Αμυνας και Ασφάλειας, Ζ. Μπορέλ, αλλά και του γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σε δηλώσεις του εκεί αράδιασε μια σειρά από λόγια «συμπάθειας» για την Ελλάδα, βγάζοντας ταυτόχρονα «λάδι» την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την «κρίση» - όπως είπε - στη Συρία, χαρακτήρισε την κατάσταση εκεί «εξαιρετικά πολύπλοκη, δύσκολη και ασταθή». Επιτέθηκε στην κυβέρνηση Ασαντ και τη Ρωσία, ισχυριζόμενος ότι με τις «αδιάκριτες βομβιστικές επιθέσεις» τους «αύξησαν το κίνημα των προσφύγων προς την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί ήδη περίπου τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες»!

«Η Ελλάδα επηρεάζεται επίσης σοβαρά από την παρούσα κατάσταση», σημείωσε και πρόσθεσε πως «πρόσφατα μίλησα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη. Η Ελλάδα φέρει ένα μεγάλο βάρος. Και οι προκλήσεις της μετανάστευσης είναι κοινές προκλήσεις που απαιτούν κοινές λύσεις», κάνοντας «γαργάρα» τις ευθύνες των ιμπεριαλιστών και τα γεωπολιτικά παιχνίδια του Ερντογάν.

«Η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (σ.σ. με τη ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2, που αναπτύχθηκε εδώ με πρόσχημα τη διαχείριση του Προσφυγικού και στην πράξη ελέγχει τον πλου των ρωσικών πλοίων) εξακολουθεί να είναι σημαντική», τόνισε παραπέρα, για να διασφαλίσει τη συνέχιση της παρουσίας αυτής εδώ. «Αλλά η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει τα βασικά αίτια της κρίσης. Πρέπει να δούμε μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία. Ετσι, το καθεστώς Ασαντ και η Ρωσία πρέπει να τερματίσουν την επίθεσή τους», κατέληξε.

Αργότερα ο Στόλτενμπεργκ, λίγο πριν μπει στο δείπνο εργασίας με τους υπουργούς της ΕΕ, έλεγε, ωθώντας και σε αυτήν την περίπτωση τις δυο πλευρές να τα ...βρουν, ότι «οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κρίσεις αποτελούν κοινή πρόκληση και απαιτούν κοινές λύσεις. Και είμαι σε τακτική επαφή με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και με την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα και την Τουρκία, γιατί αυτή είναι μια κατάσταση που μας επηρεάζει όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ