Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΓΕΡΑΚΑ - ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα στο λαό της περιοχής να υποδεχτεί τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Κινητοποίηση σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η δημιουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην περιοχή Δέση του Γέρακα συζητιέται, σήμερα Πέμπτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης και σύμφωνα με το σχέδιο, πρόκειται να φιλοξενηθούν από 20 έως 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ηλικιών από 8 έως 12 χρόνων.

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι ΚΟ Γέρακα - Παλλήνης - Ανθούσας Αττικής του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους να απομονώσουν «όπως έχουν ξανακάνει, αντιδραστικές, ακροδεξιές φωνές και δράσεις που επιδιώκουν να στρέψουν τμήματα του λαού κατά των θυμάτων, που γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα, αυτών που με όχημα το Προσφυγικό παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια». Οι Οργανώσεις του Κόμματος απευθύνουν κάλεσμα σε συνδικάτα, σωματεία, φορείς της περιοχής να δώσουν το «παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο και σημειώνουν ότι «τα προσφυγόπουλα δεν χρειάζονται ούτε την κοσμοπολίτικη φιλανθρωπία ούτε τον οίκτο. Είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Κοινός ο εχθρός και κοινός ο αγώνας και η προοπτική του. Μια κοινωνία χωρίς πολέμους, προσφυγιά, ανεργία και εκμετάλλευση».

Στην ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, η περιφερειακή και η δημοτική αρχή, η καθεμία με βάση την ευθύνη που της αναλογεί, πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για:

-- Την άμεση έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και απαραίτητων δικαιολογητικών για την επανένωση όσων από τα προσφυγόπουλα οι γονείς βρίσκονται σε άλλες χώρες της ΕΕ.

-- Την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων κονδυλίων, τα οποία μέσω του υπουργείου Παιδείας θα κατευθυνθούν στην πρόσληψη προσωπικού, στη στήριξη των υποδομών και των Σχολικών Επιτροπών.

-- Κομβικό ζήτημα είναι η εξασφάλιση της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας των προσφυγόπουλων. Αν το παιδί δεν συστηματοποιήσει τη γνώση της μητρικής του γλώσσας, τότε θα είναι φτωχό και στη γλώσσα της χώρας υποδοχής.

-- Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να στηριχθούν παιδαγωγικά και επιστημονικά οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν ευθύνη εκπαίδευσης προσφυγόπουλων. Με σεμινάρια, έκδοση παιδαγωγικού βοηθητικού υλικού, βιβλίων. Να σταματήσει εδώ και τώρα η πάσης φύσεως ανάμειξη πρεσβειών, όπως της αμερικάνικης, για την «επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

-- Την ύπαρξη και ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων με βάση τις παραδόσεις, τον Πολιτισμό και την Ιστορία του κάθε λαού. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να υλοποιούνται μέσα στο σχολείο και τις δομές, σε μουσεία, βιβλιοθήκες και χώρους Πολιτισμού.

-- Εξωσχολικές δραστηριότητες που θα ενισχύουν το αίσθημα της συλλογικότητας, της ασφάλειας και της αλληλεγγύης. Αξιοποίηση του Αθλητισμού ως εργαλείου.

-- Μόνιμους σταθμούς στήριξης των παιδιών μέσα στο χώρο, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα αναλάβουν τη δημιουργική απασχόληση.

-- Αμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.λπ.), ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην Εκπαίδευση.

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής, τα σωματεία, τους φορείς, τους γονείς και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να υποδεχτούν στη γειτονιά μας τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα, που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση των Οργανώσεων του Κόμματος, που καταλήγει:

«Να δείξουν από την πρώτη στιγμή έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Οι άνθρωποι του μόχθου μπορούν να δουν ότι εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι τα θύματα ενός απάνθρωπου συστήματος, οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Εχθρός είναι η πολιτική που από τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα - φυλακή για να προστατεύεται το "φρούριο" της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ