Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές με το βλέμμα σε Τουρκία και Κυπριακό

Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη, που επισκέπτεται την Αθήνα, συναντήθηκε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης. Κατά το Μαξίμου, θέματα συζήτησης αποτέλεσαν «η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και η προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή».

Οπως δήλωσε κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός, διανύουμε «ενδιαφέρουσα και δύσκολη συγκυρία, όπου νομίζω ότι η συμπαράσταση της Κύπρου στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κύπρο είναι περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ και περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ». Χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια».

Ο Συλλούρης συναντήθηκε και με τον αναπ. υπουργό Εξωτερικών, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. Κατά το ΥΠΕΞ, η συνάντηση έστειλε «σαφές μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ της ελληνικής και κυπριακής πλευράς απέναντι στην ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της τις τελευταίες μέρες». Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν επίσης η «τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», αλλά και ζητήματα «περιφερειακής συνεργασίας, ιδίως στο πλαίσιο των πολυμερών σχημάτων Ελλάδας - Κύπρου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ