Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Ανησυχία για κρουαζιερόπλοιο με 2.000 επιβάτες

Επιβεβαιώνεται η απουσία στοιχειωδών μέτρων προστασίας για ναυτεργάτες και επιβάτες στα καράβια

Στο μεταξύ, «συναγερμός» σήμανε χτες το απόγευμα για το ενδεχόμενο διάδοσης κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο «MSC OPERA» με 2.000 επιβάτες - δεν αναφέρεται ο αριθμός του πληρώματος - το οποίο βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, με την όλη διαχείριση της υπόθεσης ωστόσο να επιβεβαιώνει την απουσία ακόμα και στοιχειωδών μέτρων προστασίας για τα πληρώματα και τους επιβάτες στα καράβια.

Συγκεκριμένα, αφού προηγήθηκαν σχετικά δημοσιεύματα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι Αυστριακός επιβάτης στη διάρκεια προηγούμενης κρουαζιέρας του πλοίου (στο διάστημα 17/2 - 28/2), ο οποίος αποβιβάστηκε στη Γένοβα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το «MSC OPERA» από χτες τα ξημερώματα και έως το μεσημέρι βρισκόταν στον Πειραιά, με επιβάτες του να κάνουν περιήγηση στην Αθήνα, ενώ σήμερα προγραμματιζόταν να καταπλεύσει στην Κέρκυρα. Η εταιρεία ανέφερε ότι ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές, ζητώντας κατευθύνσεις, και πως «οι ελληνικές αρχές Υγείας έδωσαν άδεια στο "MSC Opera" να αποπλεύσει κατά τις 13.00 από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του, με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την Κέρκυρα. Δεν απαιτήθηκε κανένα άλλο επιπλέον υγειονομικό μέτρο και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του, όπως ήταν προγραμματισμένο»...

Οι επιβάτες του πλοίου ενημερώθηκαν από τον πλοίαρχο με αντίστοιχη γραπτή ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, από το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας, αντί ουσιαστικού ελέγχου, παρέπεμπαν στην ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, λέγοντας ότι αφού ο Αυστριακός επιβάτης ήταν σε προηγούμενη κρουαζιέρα, δεν υπάρχει πρόβλημα...

«Σε επαφή που είχαμε με τη διοίκηση της εταιρείας, διαψεύδεται το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο εμείς παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή κάθε τέτοιο περιστατικό», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης, μιλώντας χτες βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό.

Αυτό που δεν είπε ο υπουργός είναι ότι το πλήρωμα του πλοίου ήταν το ίδιο όταν ταξίδευε ο Αυστριακός επιβάτης...

Να σημειωθεί ότι από τις 24 Φλεβάρη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Υγείας και Ναυτιλίας, τις εφοπλιστικές Ενώσεις έχουν προειδοποιήσει για την έλλειψη κάθε ενημέρωσης και στοιχειώδους μέτρου προστασίας για τους ναυτεργάτες των κρουαζιερόπλοιων και των ποντοπόρων πλοίων που διέρχονται από «επικίνδυνα» λιμάνια, αλλά και αυτών στα ανεφοδιαστικά πλοία που τροφοδοτούν με καύσιμα τα διερχόμενα (ποιος ξέρει από πού) πλοία στη ράδα του Πειραιά.

Στις 28 Φλεβάρη το ΚΚΕ κατέθεσε με Αναφορά στη Βουλή την επιστολή των συνδικάτων, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί καμία συγκεκριμένη απάντηση από την κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμα και από την καβοδεσία παλεύουν να εξοικονομήσουν «πόρους» (2023-05-18 00:00:00.0)
Θαύμα (2020-09-30 00:00:00.0)
Απαράδεκτη ολιγωρία παρά τις προειδοποιήσεις των σωματείων (2020-04-04 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις στον τουρισμό της κρουαζιέρας (2011-08-14 00:00:00.0)
"Βόμβα" στο καμποτάζ από το Συμβούλιο της Επικρατείας! (1996-07-25 00:00:00.0)
Ντε φάκτο κατάργηση του καμποτάζ (1996-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ