Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Παρέμβαση για το ενδεχόμενο μεταφοράς ξεριζωμένων στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας

Ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πληθαίνουν από χτες τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία σχεδιάζεται η μεταφορά εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών αυτές τις μέρες στο κλειστό και ήδη υπερκορεσμένο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας στις Αχαρνές.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αχαρνών καλούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας:

«Οι εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο Αχαρνών καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και όσων την ασπάζονται, που εγκλωβίζει στα νησιά και στα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί εφαρμόζοντας πιστά τον Κανονισμό του Δουβλίνου αλλά και την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, εντείνει και επεκτείνει το πρόβλημα αντί να το λύνει.

Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των συνθηκών, της πιστής προσήλωσης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, είναι και η μεταφορά εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στο κλειστό και ήδη υπερκορεσμένο κέντρο της Αμυγδαλέζας. Μάλιστα, αυτή η μεταφορά γίνεται τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παγώσει τις διαδικασίες ασύλου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα Σωματείων και φορέων του Μενιδίου, που εδώ και μήνες έχουν τοποθετηθεί και έχουν πάρει θέση στο πρόβλημα του Προσφυγικού.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αχαρνών. Είναι ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί και να διεκδικήσει τώρα: Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας. Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα. Αμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι άνθρωποι του μόχθου στο Μενίδι μπορούν να δουν ότι εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι τα θύματα ενός απάνθρωπου συστήματος, οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Εχθρός είναι η πολιτική που από τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα - φυλακή για να προστατεύεται το "φρούριο" της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο Μενίδι μπορούν να απομονώσουν, όπως έχουν ξανακάνει, αντιδραστικές, ακροδεξιές φωνές και δράσεις που επιδιώκουν να στρέψουν τμήματα του λαού κατά των θυμάτων, που γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα, αυτών που με όχημα το Προσφυγικό παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ