Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Συνεχίζεται η εξάπλωση και στην Ευρώπη

Copyright 2020 The Associated

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό SARS COV-2, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ανήλθαν σε 92.943 σε όλο τον κόσμο (περιλαμβανομένης της Κίνας), ενώ τα θύματα σε 3.160.

Ο ΠΟΥ επέστησε την προσοχή σε μέτρα που χρειάζονται για να προληφθούν μια παγκόσμια έλλειψη και η αύξηση των τιμών σε προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες κ.τ.λ.) και εκτίμησε ότι πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή σε τέτοια είδη κατά 40%. Να σημειωθεί ότι χώρες όπως η Γερμανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις εξαγωγές τέτοιων ειδών.

Στην ίδια την Κίνα (στην επαρχία της οποίας Χουμπέι ξεκίνησε η επιδημία τον Δεκέμβρη), το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 119 νέα κρούσματα ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα σε 80.270. Τα θύματα αυξήθηκαν κατά 38 (μόνο 1 εκτός Χουμπέι) και έφτασαν τα 2.981.

Στο μεταξύ, τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν πλέον και σε Πολωνία, Χιλή, Αργεντινή, ενώ τα πρώτα θύματα καταγράφτηκαν και σε Ιράκ, Ισπανία.

Στην Ευρώπη, σημαντικότεροι παραμένουν οι ρυθμοί εξάπλωσης στην Ιταλία, όπου χτες τα κρούσματα είχαν ανέβει στα 3.089 (αυξημένα κατά 826 από την παραμονή) και τα θύματα στα 107 (αυξημένα κατά 28). Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν όλα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία μέχρι τα μέσα Μάρτη, ενώ ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, μετά την προβολή συνεργάτη του από τον ιό.

Στη Γερμανία, καταγράφονται πλέον πάνω από 240 κρούσματα, σε 15 από τα 16 κρατίδια.

Στο Ιράν, από τον κορονοϊό φέρεται να μολύνθηκε και ο πρώτος αντιπρόεδρος της χώρας, Εσάκ Τζαχανγκιρί, σύμφωνα με το δίκτυο «IranWire». Συνολικά τα θύματα έχουν φτάσει τα 92 και τα κρούσματα τα 2.922, διασκορπισμένα σχεδόν σε όλες τις επαρχίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ